Vești bune pentru sistemul medical în pandemie

Vești bune pentru sistemul medical în pandemie

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, la Palatul Cotroceni, ca urmare a discuțiilor avute cu premierul interimar, Nicolae Ciucă, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, Raed Arafat și Gheorghiță Valeriu, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19. 

În cadrul acesteia, președintele României a declarat că situația este în continuare îngrijorătoare, chiar dacă numărul de infectări cu COVID-19 a scăzut, numărul de decese este în continuă creștere, iar numărul de pacienți în stare gravă este alarmant, de aceea propune luarea unor măsuri importante pentru susținerea sistemului medical.

Se extinde capacitatea spitalelor

Secțiile de Terapie Intensivă se află sub o mare presiune, iar necesitatea de aparatură specială este acerbă, de aceea, în următoarele zile, vor fi livrate aproximativ 300 de ventilatoare în secțiile de ATI, potrivit declarației președintelui Klaus Iohannis.

Citește și Medici pro și contra vaccinului anti-COVID

O altă veste bună pentru sistemul medical aflat în pandemia de COVID-19 este faptul că sunt în curs de instalare aproximativ 500 de concentratoare de oxigen, necesare pentru pacienții care au o formă gravă și au nevoie de această susținere.

De asemenea, președintele a afirmat în cadrul declarației de presă că, în scurt timp, va sosi în țară prima tranșă din cele 3 milioane de teste rapide comandate, astfel că, populația va putea fi testată mai ușor, pentru a preveni și a depista la timp infectarea cu COVID-19.

Președintele Klaus Iohannis a încheiat discursul printr-un îndemn direct adresat populației, acela de a se proteja, de a fi precauți, pentru a ușura sacrificiul realizat de medici în această perioadă și pentru a le oferi o șansă la viață persoanelor care suferă de o formă gravă.

Citește și Studiu: Aproximativ 30.000 de angajați din sistemul medical au fost deja infectați cu COVID-19

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment