Vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer/BioNTech poate fi ținut și la temperaturi mai ridicate

Vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer/BioNTech poate fi ținut și la temperaturi mai ridicate

Vaccinul produs de Pfizer/BioNTech a fost primul care a obţinut aprobarea de utilizare, anul trecut, în Marea Britanie, SUA şi UE, însă a atras numeroase comentarii în ceea ce privește temperatura foarte scăzută la care trebuia depozitat, – 60C şi – 80C.

Cele două companii au anunțat recent că vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer/BioNTech poate fi ținut și la temperaturi mai ridicate, astfel, dozele pot fi păstrate la temperaturi normale ale unui congelator medical, de la – 15C la – 25C timp de până la două săptămâni.

Citește și: Oamenii de ştiinţă au descoperit o nouă tulpină de coronavirus în Marea Britanie

Noile măsuri ușurează distribuirea vaccinului

„Noile reguli de depozitare ar putea facilita distribuirea vaccinului nostru în farmacii şi ar permite o mai mare flexibilitate în centrele de vaccinare”, a comentat Ugur Sahin, director executiv şi cofondator al BioNTech, cu sediul în Mainz, Germania.

De asemenea, cele două companii producătoare, Pfizer şi BioNTech, au anunţat lansarea unui studiu pentru a determina eficacitatea şi siguranţa vaccinului la femeile însărcinate sănătoase, grup care a fost exclus din primul studiu clinic major. Acest studiu va implica 4.000 de persoane din Statele Unite, Canada, Argentina, Brazilia, Chile, Mozambic, Africa de Sud, Regatul Unit şi Spania.

Luna trecută, Pfizer a anunţat că reduce temporar livrările către Europa şi Canada, pentru a putea îmbunătăţi capacitatea de producţie la fabrica sa din Belgia.

Citește și: Ivermectina, medicament folosit pentru tratarea paraziților, poate fi eficientă împotriva COVID-19?

În prezent, Pfizer intenţionează să testeze un vaccin anti-COVID-19 proiectat pentru varianta sud-africană. Această decizie are rolul de a testa cât de repede se poate și de a adapta vaccinul produs pentru a face faţă noilor variante de coronavirus.

Vaccinul produs de Moderna, bazat pe tehnologie similară cu ARN messenger, poate fi păstrat la temperaturi normale la frigider între 2C şi 8C timp de 30 de zile, în timp ce un alt ser mARN dezvoltat de CureVac din Germania poate fi păstrat la temperaturi similare timp de trei luni.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment