Studenții admiși la buget în 2024 la UMF „Carol Davila” își păstrează locul pe tot parcursul studiilor

Studenții admiși la buget în 2024 la UMF „Carol Davila” își păstrează locul pe tot parcursul studiilor

Studenții care, după sesiunea de admitere din luna iulie 2024, reușesc să obțină un loc la buget la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, vor rămâne la aceeași formă de finanțare pe tot parcursul anilor de studiu. 

Concret, Senatul Universitar al UMF „Carol Davila” a adoptat o nouă regulă privind oferta de școlarizare la studii universitare de licență (admiterea iulie 2024, anul universitar 2024 – 2025). 

„Forma de finanțare a studiilor (buget/taxă) obținută în urma concursului de admitere 2024-2025 se menține, de regulă, pe toată durata studiilor. Situațiile în care poate fi schimbată forma de finanțare vor fi precizate în Regulamentul privind activitatea profesională a studenților 2024 – 2025”, se arată în regulament

Decizia se aplică doar pentru studenții din anul I – anul universitar 2024-2025. Condiția este ca studenții să fie integraliști, a explicat prorectorul Valentina Uivaroși, potrivit Edupedu

Aceasta a venit cu informații și în privința studenților la forma de finanțare cu taxă: deși statutul se menține pe toată perioada studiilor, în cazul în care se vor elibera locuri „la buget” (prin retragere, transfer sau repetenție), acestea se vor ocupa de cei de la taxă care au înregistrat cele mai bune rezultate. 

Iată Tot ce trebuie să știi despre examenul de admitere la medicină

La UMF „Carol Davila”, pentru sesiunea de admitere iulie 2024, sunt disponibile următoarele locuri pentru studenții din anul I: 

  • Medicină: 737 locuri – buget, 250 locuri – cu taxă;
  • Stomatologie: 201 locuri – buget, 100 locuri – cu taxă;
  • Farmacie: 100 locuri – buget, 20 locuri – cu taxă;
  • Facultatea de Moașe și Asistență Medicală: 222 locuri – buget, 165 locuri – cu taxă;
  • Asistență Medicală Generală Ploiești: 40 locuri – buget, 10 locuri – cu taxă.

De altfel, UMF „Carol Davila” a primit, recent, o recunoaștere internațională și a fost plasată în topul RUR World University Rankings. UMF este pe primul loc printre universitățile din România și pe locul 610 din clasament. 

Acest clasament analizează performanțele din peste 1.100 de unități de învățământ superior din lume, criteriile fiind modul de predare, cercetare, diversitatea și sustenabilitatea. 

„Această nouă clasificare internațională a Round University Ranking (RUR) World University Rankings, care ne poziționează pe primul loc între universitățile din România, atât în clasamentul global, cât și în ceea ce privește domeniul – predarea, reprezintă o încununare a muncii și a eforturilor susținute de către întreaga noastră comunitate academică, motiv pentru care țin să mulțumesc în mod deosebit fiecărui membru în parte al acestei mari și frumoase familii a Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București”, a declarat rectorul UMFCD, Viorel Jinga.

Urmează să devii specialist medical și îți cauți din timp un loc de muncă stabil? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment