FOTO | Spitale construite peste noapte pentru a ajuta sistemul medical românesc

FOTO | Spitale construite peste noapte pentru a ajuta sistemul medical românesc

Spitale modulare construite de Ministerul Apărării Naționale: în plină epidemie de coronavirus, autoritățile au identificat soluții ca spitalele să nu fie supraaglomerate, dar pacienții să fie în continuare primiți și îngrijiți în unități medicale.

În acest context, s-a apelat la militari. Ministerul Apărării Naționale a intervenit și a operaționalizat spitale modulare, ridicate într-un timp extrem de scurt. 

Citește și Cum vor funcționa cabinetele stomatologice din 15 mai? Care sunt regulile propuse pentru medici

Spitalul ROL 2 din Otopeni

Primul spital ridicat aproape peste noapte de Ministerul Apărării este ROL 2, amplasat în curtea Institutului de Gerontologie și Geriatrie ”Ana Aslan” din Otopeni. Unitatea a fost declarată operațională la finele lunii martie. Facilitatea medicală va asigura asistență medicală specializată pentru pacienții potențial infectați cu virusul SARS-CoV-2, cazurile ușoare și medii.

Spitalul are în componență corturi medicale și containere – care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare – structura fiind operațională, din punct de vedere administrativ și medical, după ce a parcurs, succesiv, etapele prevăzute de procedurile medicale în vigoare.

Acest Spital ROL 2 al Ministerului Apărării a mai funcționat ca secție externă de boli infecțioase la combaterea virusului Ebola și a fost parte componentă a exercițiilor NATO „Saber Guardian 19” și „Vigorous Warrior 19” – cel mai mare exercițiu cu focus medical organizat până în prezent de Alianța Nord-Atlantică, care s-au desfășurat anul trecut în România. 

Sursa foto MApN

Citește și Protejarea cadrelor medicale din linia intai, prioritatea numarul 1

Spitalul modular din Constanța

Ministerul Apărării a lucrat și la instalarea unui spital modular de izolare și tratament la Constanța. Spitalul Modular de Izolare și Tratament a fost achiziționat, la finele lunii martie, din Olanda de Direcția medicală a MApN.

Construcția va funcționa ca o secție extinsă de boli infecțioase a Spitalului Militar de Urgență din Constanța. Această capabilitate medicală militară va fi instalată de structuri din MApN în campusul militar ce va fi amplasat pe terenul stadionului „Portul” din Constanța.

Sursa foto MApN
Sursa foto MApN
Spitalul modular din Timișoara

Cel de-al treilea spital este cel de la Timișoara. Pregătirile pentru instalarea și operaționalizarea unui Sistem Modular Medical de Izolare și Tratament (SMMIT) au început în luna aprilie, în incinta stadionului CFR. 

Sistemul este alcătuit dintr-o zonă medicală cu o capacitate de 56 de locuri, din care patru pentru ATI și este compus, printre altele, din unități de triaj, radiologie, sterilizare, laborator și zonă de decontaminare. În locație va fi instalat și un modul (tabără) de carantinare și izolare, cu o capacitate de 120 de locuri” 

anunța, în data de 21 aprilie, Ministerul Apărării, printr-un comunicat de presă.

Formațiunea medicală va funcționa ca secție de boli infecțioase a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara, pentru tratarea cazurilor uşoare și medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Citește și Armata sprijina sistemul medical in perioada pandemiei de COVID-19

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment