Secția de moașe de la UMF “Carol Davila” va fi redeschisă

Secția de moașe de la UMF “Carol Davila” va fi redeschisă

Într-un comunicat recent, Prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București, a declarat pentru Sănătatea TV și RoHealthReview că din acest an se redeschide secția de moașe din cadrul Facultății de Moașe și Asistență Medicală. Reamintim că acest program de studiu nu a funcționat timp de 2 ani.

Citește și Guvernul a adoptat modificări majore la acordarea concediului medical. Au crescut amenzile pentru medici

Potrivit Prof. dr. Viorel Jinga, pentru anul de studiu 2021-2022, vor fi scoase la concurs 15 locuri, dar numărul poate crește în cazul în care cererea este mai mare. Admiterea la viitoarea secție de moașe se va face pe baza unui examen. Candidații trebuie să obțină nota 5 pentru a putea fi eligibili pentru admitere. 

Te-ar putea interesa și Personalul medical ar putea fi obligat să se testeze periodic, pe propria cheltuială

Secția de moașe din cadrul Facultății de Moașe și Asistență Medicală a fost suspendată temporar, din cauza lipsei doritorilor. ”Sperăm să vină candidați. Moașele au primii doi ani de studiu cu asistentele medicale, deci Facultatea a funcționat în continuu. Secția de moașe, ca orice secție de facultate, trebuie să aibă un număr de studenți, pentru că altfel nu mai este rentabil. Banii care se alocă de către minister sunt limitați, față de salariile pe care le dai profesorilor, care predau la un număr de zece-cincisprezece studenți. Dacă vin doar cinci-șase studenți, nu este rentabil”, mărturisește rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București.

Concursul de admitere va avea loc în sesiunea iulie 2021. Înscrierea organizată de Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București (UMFCD) are loc în perioada 06 – 16 iulie. Concursul propriu-zis va avea loc pe data de 25 iulie. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul UMF Carol Davila.

Ești moașă și vrei să schimbi locul de muncă? Creează-ți acum un profil pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment