Se dă startul loteriei de vaccinare cu premii în bani pentru toți cei imunizați

Se dă startul loteriei de vaccinare cu premii în bani pentru toți cei imunizați

Ministerul Sănătății lansează Loteria de vaccinare cu premii în bani, pentru a încuraja cât mai multe persoane să opteze pentru imunizare. Sunt încurajate să participe la loterie, care începe pe data de 1 octombrie, toate persoanele care s-au vaccinat, inclusiv cadre medicale. 

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a semnat săptămâna aceasta Ordinul comun (al ministerului Sănătății și Ministerului Economiei) care pune la punct condițiile de înscriere la Loteria de vaccinare. 

Potrivit acestui document, Loteria de Vaccinare constă într-o extragere, pentru a fi acordate premii în bani tuturor celor care s-au vaccinat cu schema completă de imunizare. De menționat este că intră în concurs toți cei care au certificatul digital. Aceștia se pot înscrie pentru participare la tombolă, pe baza Codului Numeric Personal în aplicația accesată de pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro.

Citește și Studiu: Imunizarea prin vaccinare reduce riscul de transmitere a coronavirusului

Ministrul interimar al Sănătății a subliniat că, în acest context epidemiologic, cu creșteri semnificative ale numărului persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV2, este deosebit de importantă susținerea procesului de vaccinare, inclusiv prin acordarea de recompense. 

Într-o perioadă scurtă, am reușit să finalizăm cadrul legislativ pentru aceste măsuri recompensatorii. Odată semnat și de ministrul Economiei, actul normativ poate fi publicat în Monitorul Oficial, astfel încât să producă efecte”, a explicat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, într-un comunicat de presă.

Cum se va derula concursul

Se pot înscrie toate persoanele vaccinate, indiferent de perioada în care au primit dozare de rapel. În cadrul acestei loterii, vor fi acordate 1.139 de premii, în valoare totală de 15.000.000 lei, împărțiți după cum urmează:

– 81 de premii săptămânale (80 premii săptămânale în valoare de 10 000 lei + 1 premiu mare săptămânal în valoare de 300 000 lei);

– 3 premii lunare (câte 1 premiu în ultima săptămână a fiecărei luni în valoare de 100 000 lei);

– 2 premii la finalul Loteriei Programului Național de Vaccinare, în valoare de 500 000 lei, respectiv 1 000 000 lei

Te-ar putea interesa și OMS nu susține obligativitatea vaccinării

Fiecare dintre participanții la loterie va avea nu mai puțin de 4 șanse de câștig, adică posibilitatea de a câștiga 4 premii, după cum urmează: 1 premiu în valoare de 10.000 lei sau de 100.000 lei, 1 premiu de 300.000 lei, 1 premiu de 500.000 lei și premiul cel mare în valoare de 1.000.000 lei. 

Asta înseamnă premii în valoare maximă cumulată de 1.910.000 lei.

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment