Echipa Centrului de Boli Cardiovasculare din Spitalul Militar Central primește premiul special Romanian Healthcare Awards 2020

Echipa Centrului de Boli Cardiovasculare din Spitalul Militar Central primește premiul special Romanian Healthcare Awards 2020

Premiul Special al „Romanian Healthcare Awards” de anul acesta a fost oferit echipei medicale de la Centrul de Boli Cardiovasculare al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC). 

Potrivit unui anunț postat pe pagina spitalului Militar Central, evenimentul în cadrul căruia a fost acordată distincția este dedicat recunoașterii inovației și excelenței în domeniul medical. 

Romanian Healthcare Awards 2020 este prima și cea mai amplă competiție cu juriu internațional, dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor din România, eveniment de recunoaștere a inovației și a excelenței din domeniul sănătății, care își propune să identifice și să aprecieze exemplele de bună practică din sistemul medical românesc, reușitele individuale și de echipă”, transmite sursa citată. 

Fotografii realizate de Daniel Iancu si Daniela Gheorghe

Citește și INTERVIU | Dr. Georgiana Puiu, medic specialist cardiolog: „Mi se pare ca toti gresim uneori, medicina nu vine in alb si negru, este bine sa lucram in echipa”

Ce a făcut diferența pentru SUUMC

Specialiștii din cadrul spitalului au analizat datele care au propulsat România printre primele locuri în clasamentul țărilor cu un nivel ridicat al deceselor din cauza bolilor cardiovasculare. 

În urma acestei analize, medicii au încercat să diversifice serviciile medicale oferite de specialiștii Centrului chiar și în condiții de pandemie. 

Astfel, specialiștii au dorit să trateze în condiții de maximă siguranță toată paleta de afecțiuni cardiovsculare, cuprinsă în cadrul Programelor naționale de sănătate.

Care au fost prioritățile Centrului: 

– dezvoltarea capabilității laboratorului de explorări funcționale invazive, cu cele două compartimente ale lui (angiografie și electrofiziologie) prin: tratarea unui număr crescut de pacienți, achiziție de echipamente, intervenții în premieră, inaugurarea laboratorului de Tilt-test, implementarea unui număr crescut de dispozivite cardiace;

– în cadrul secţiei de chirurgie cardiovasculară pacienții cu afecțiuni cardiace și vasculare acute au primit servicii medicale; pacienții erau fie confirmați cu virusul COVID-19, fie non-COVID. 

– secțiile de cardiologie au fost eficientizate pentru a putea oferi, pentru cazurile de pacienți non – COVID, servicii de specialitate (urgențele medicale, dar și pentru pacienții cronici)

– a fost elaborat, în parteneriat cu certSIGN, proiectul „Tehnici avansate de management a epidemiei în comunitate”. Acest lucru înseamnă realizarea unei hărți cu distribuția spațială a tuturor cazurilor de COVID-19. Statistica arată evoluția pe zile, informații legate de infrastructura spitalicească, densitatea populației, dar și alte detalii relevante ale fiecărui caz în parte.

Fotografii realizate de Daniel Iancu si Daniela Gheorghe

Citește și Medicina viitorului: predicții despre cum va arăta medicina în următorii 10 ani

Totodată, specialiștii noştri cardiologi au făcut parte din echipele medicale multidisciplinare care au acordat asistență medicală de specialitate pentru pacienții COVID internați în Secția Terapie intensivă a Spitalului Militar ROL 2, pacienți care aveau asociat afecțiunii COVID 19 comorbidități multiple sau complicaţii cardiovasculare”, mai subliniază sursa menționată. 

Spitalul este foarte vizibil și în mediul online, fiind o prezență extrem de activă, comparativ cu alte unități medicale de stat sau private. 

Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al SUUMC este prima unitate monospecializată din țară (boli cardiovasculare). Centrul a fost înființat sub conducerea prof. univ. dr. Vasile Cândea.

Sursa foto: Facebook

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment