Angajații din sănătate au votat prin referendum greva de avertisment 

Angajații din sănătate au votat prin referendum greva de avertisment 

Angajații din sistemul de sănătate au fost convocați să participe la un referendum privind oportunitatea declanșării unei greve și să evalueze impactul creșterilor salariale de bază în baza unui calculator online.  În urma deciziei, s-a decis să fie organizată, în primă fază, o grevă de avertisment. 

Federația Solidaritatea Sanitară este entitatea care organizează acest referendum care se desfășoară pe platformele din mediul online. Subiecții acestui demers sunt în special angajații care au semnat pentru grevă pe listele FSSR, dar și ceilalți angajații din sectorul public de sănătate.

În urma întâlnirii de luni, 18 martie, a Consiliului de coordonare al Federației „Solidaritatea Sanitară”, s-a decis continuarea acțiunilor de protest prin declanșarea grevei de avertisment în sectorul public de sănătate. Greva de avertisment va fi organizată miercuri, 3 aprilie, în intervalul orar 12:00 – 13:00. 

„Deoarece dorim ca decizia fiecărui angajat să fie una informată (fiecare angajat să înțeleagă corect impactul creșterii salariilor de bază asupra veniturilor sale salariale), pentru desfășurarea referendumului Federația „Solidaritatea Sanitară” a construit și utilizează Calculatorul veniturilor salariale. Acesta este un instrument inovativ de evidențiere a chipului pe care-l are realitatea veniturilor salariale la nivelul fiecărui profesionist din sănătate, permițând înțelegerea și decizia informată”, se arată într-o informare a Federației. 

Citește și: Personalul din sistemul de sănătate va avea salarii majorate cu 20%, în două tranșe, începând din martie 2024

Calculatorul veniturilor salariale ar putea, potrivit reprezentanților Federației, să le permită angajaților să înțeleagă care este impactul creșterii salariilor de bază din OUG nr.19/2024 asupra veniturilor salariale.

„Dacă marea majoritate a angajaților sunt mulțumiți atunci nu mai contează ce ne arată analizele noastre”, au precizat aceștia, pe pagina de Facebook

Referendumul a fost desfășurat în doua etape, pentru ca organizatorii să aibă siguranța că vor vota doar angajații din sănătate: 

  1. Toți angajații care au comunicat că au semnat pentru grevă sau intenționează să facă acest lucru și membrii sindicatelor afiliate la Federația „Solidaritatea Sanitară”.
  2. Ceilalți angajați aflați în bazele de date ale Federației.

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment