Recuperare, medicina fizica si balneologie: perspective de dezvoltare profesionala pentru medici si competente medicale

Recuperare, medicina fizica si balneologie: perspective de dezvoltare profesionala pentru medici si competente medicale

Dupa obtinerea titulaturii de Medic Specialist pe oricare sectie, ai posibilitatea sa te supraspecializezi alegand una sau mai multe competente din aceasta lista:Managementul Serviciilor de Sanatate, Medicina aerospatiala, Managementul medical al dezastrelor, Homeopatie, Acupunctura, Apiterapie, Fitoterapie, Aromaterapie si Ingrijiri paliative. Vedeti informatii detaliate despre fiecare competenta aici.

Medicii care au ales specializarea Recuperare, medicina fizica si balneologie au posibilitatea sa urmeze curricula unor competente medicale care ii ajuta sa isi extinda specificul patologiilor. Iata care sunt acestea:

Ecografia aparatului locomotor

-medicii specialisti sau primari Recuperare, medicina fizica si balneologie (conform ord. MS nr.403/2009), care au efectuat o pregatire teoretica si practica cu durata de 6 luni in centre universitare medicale acreditate prin ordinul MS nr. 418/2005 cu modificările şi completările ulterioare: Bucureşti, Cluj-Napoca.
Examenul va consta din două probe:

-proba scrisă şi proba practică.
Tematica de examen este cea aprobată de conducerea MSP sub nr. EN/5731/23.10.2006.

EMG

-medicii specialişti şi primari în specialitatea recuperare, medicină fizică şi balneologie, care au efectuat pregătire de 3 luni prin curs şi stagiu practic, în Centrul Universitar Medical Bucureşti, timp în care au efectuat minimum 100 examinări EMG atestate de şeful secţiei respective.


Examenul va consta din două probe:

-probă teoretică scrisă şi probă practică, din tematica pregătirii efectuate.

Inainte de examen, toti cursantii trebuie sa pregateasca un dosar care sa cuprinda o serie de documente. Le gasesti pe toate aici.

Perspective financiare

Avand in vedere experienta noastra cu procesele de recrutare pentru Medici care au specialitatea in Recuperare, medicina fizica si balneologie, am observat ca medicii au posibilitatea sa profeseze in clinici unde pot face consultatii si pot superviza recuperarea pacientilor; in spitale, unde pot dezvolta programe de recuperare pentru pacienti si pot avea la dispozitie o variata baza de tratament. In plus, pot profesa si in centre de recuperare private.

In clinici si spitale colaborarea poate fi full-time sau part-time cu posibilitatea de a face contractare cu CAS.

In prezent noi avem o oferta pentru medici de recuperare de 2000 de euro insa media venitului pe care il poate atinge este de 6000-7000 lei.

Vezi Partea 1-Medici Specialisti pe Medicina Interna.

Vezi Partea 2-Medici Specialisti pe Radiologie si Imagistica Medicala

Vezi Partea 3- Medici Specialisti pe Obstetrica-Ginecologie

Vezi Partea 3- Medici Specialisti pe Neurologie

Vezi Partea 4- Medici Specialisti Medicina de Familie

Vezi Partea 5- Medici Specialisti Cardiologie

Vezi Partea 6- Medici Specialisti Pediatrie

Daca vrei sa fii la curent cu cele mai noi oportunitati de job-uri si noutati din domeniul medical, fa-ti un cont Gratuit in doar 5 minute aici.

Despre Autor

Madalina Hornet

Facebook Comment