Neurologie: perspective de dezvoltare profesionala pentru medici si competente medicale

Neurologie: perspective de dezvoltare profesionala pentru medici si competente medicale

Dupa obtinerea titulaturii de Medic Specialist pe oricare sectie, ai posibilitatea sa te supraspecializezi alegand una sau mai multe competente din aceasta lista:Managementul Serviciilor de Sanatate, Medicina aerospatiala, Managementul medical al dezastrelor, Homeopatie, Acupunctura, Apiterapie, Fitoterapie, Aromaterapie si Ingrijiri paliative. Vedeti informatii detaliate despre fiecare competenta aici.

Medicii care au ales specializarea Neurologie au posibilitatea sa urmeze curricula unor competente medicale care ii ajuta sa isi extinda specificul patologiilor. Iata care sunt acestea:

 

EEG
– medicii specialisti sau primari neurologie, care au efectuat pregatire cu durata de 3
luni prin curs si stagiu practic, in Centrul Universitar Medical Bucuresti, timp in care au
efectuat minimum 200 trasee EEG atestate de seful sectiei respective.

Examenul va consta din doua probe – proba teoretica scrisa si proba practica, din
tematica pregatirii efectuate.

 

EMG
– medicii specialisti sau primari neurologie, care au efectuat pregatire de 3 luni prin curs si stagiu practic, in Centrul Universitar Medical Bucuresti, timp in care au efectuat minimum 100 examinari EMG atestate de seful sectiei respective.
Examenul va consta din doua probe – proba teoretica scrisa si proba practica, din
tematica pregatirii efectuate.

 

Ultrasonografie Doppler-cerebrala
– medicii specialisti sau primari neurologie, care au efectuat un modul de curs de 40 ore – 2 saptamani in Centrul Universitar Bucuresti prevazut de ordinul MS nr. 418/2005 cu modificarile si completarile ulterioare, si ulterior un stagiu practic in care au efectuat minimum 100 examinari ultrasonografice Doppler, atestate de catre seful sectiei in care isi desfasoara activitatea.
Examenul va consta din doua probe: – o proba scrisa si o proba practica din tematica
pregatirii efectuate. Ambele probe sunt eliminatorii, nota minima de promovare fiind
7.00.Tematica de examen insumeaza notiunile teoretice si baremurile practice cuprinse in
programa de pregatire.

 

Managementul general clinic si terapeutic al tulburarilor respiratorii – Somnologie- (nivel I si II)
– medicii specialisti sau primari neurologie, care au efectuat pregatire prin cursuri si stagii practice cu durata de 7 luni si doua saptamani, in centrele universitare acreditate, conform aprobarii conducerii Ministerului Sanatatii nr.CSA/1588/2011.
Examenul va consta din doua probe:
– o proba scrisa
– o proba practica –interpretare raport poligrafie/polisomnografie/terapie.

Inainte de examen, toti cursantii trebuie sa pregateasca un dosar care sa cuprinda o serie de documente. Le gasesti pe toate aici.

 

Perspective financiare

Avand in vedere experienta noastra cu procesele de recrutare pentru Medici care au specialitatea in Neurologie, am observat ca cele mai cerute competente de catre angajatori sunt: EEG, EMG si Ultrasonografie Doppler-cerebrala. Aceste competente medicale aduc o plus valoare venitului lunar si permit medicului un spectru mai larg al patologiilor.

De exemplu, un Medic Specialist Neurologie care nu detine unul dintre aceste atestate  poate avea un venit lunar incadrat in intervalul 6.000-7.000 lei net. Pe de alta parte, un Medic pe Neurologie care are cel putin una dintre aceste competente poate avea un venit lunar de 7.000-10.000 lei net.

 

Vezi Partea 1-Medici Specialisti pe Medicina Interna.
Vezi Partea 2-Medici Specialisti pe Radiologie si Imagistica Medicala

Vezi Partea 3- Medici Specialist pe Obstetrica-Ginecologie



Daca vrei sa fii la curent cu cele mai noi oportunitati de job-uri pentru Medici, fa-ti un cont Gratuit in doar 5 minute aici.

 

Despre Autor

Madalina Hornet

Facebook Comment