Protonoterapia va putea fi realizată, pentru prima oară, și în România 

Protonoterapia va putea fi realizată, pentru prima oară, și în România 

Protonoterapia va putea fi realizată și în România, studiul de piața pentru construcția unui centru special fiind deja demarat de Ministerul Sănătății.

Anunțul vine chiar de la ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care a subliniat că aceasta este cea mai mare investiție în echipamente medicale destinate pacienților oncologici derulată de minister. 

„Protonoterapia se va face, pentru prima oară, în România! Un pas hotărât în direcția corectă, după cele 7 centre noi de radioterapie deblocate și finanțate de MS. (…) Este cea mai mare investiție în echipamente medicale destinate pacienților oncologici pe care a derulat-o Ministerul Sănătății. Este o datorie de onoare pentru noi să derulăm și să finalizăm proiectele pe care le începem”, a scris ministrul pe pagina lui de Facebook. 

Este vorba despre o investiție de 70 de milioane de euro alocată pentru construirea Centrului Național de Protonoterapie, pentru care Ministerul lansează etapa de consultare de piață pentru servicii integrate (proiectare, execuție și dotare) necesare pentru ca proiectul să fie dezvoltat. Proiectul este dezvoltat din fonduri structurale europene. 

Citește mai multe despre: Oncologia și provocările cu care vine o astfel de specializare

„La doar 10 zile de la înființarea grupului tehnic de lucru demarăm consultarea de piață, care se va finaliza la 31 mai. Ritmul de astăzi îmi dă încredere că putem demara licitația în luna august. Vom avea primul Centru Național de Protonoterapie din regiune și mă bucur că reușim să îl construim aici, în România”, a declarat Alexandru Rogobete, secretar de stat, într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătății. 

Prin această consultare de piață, ministerul urmărește următoarele: 

  • obținerea informațiilor reale și actuale de la operatorii economici din domeniu, pentru a estima valoarea corectă și aproape de nivelul piesei de profil.
  • Să obțină sprijin pentru identificarea soluțiilor tehnice corecte și exacte, care să ducă la o documentație de atribuire ce permite competiție reală și corectă. 
  • Identificarea informațiilor privind condițiile tehnice de calitate a produselor, fișe cu date de securitate etc. 

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment