Premieră mondială în lumea medicală: o inima de animal a fost transplantată la om

Premieră mondială în lumea medicală: o inima de animal a fost transplantată la om

Premieră mondială în lumea medicală, medicii de la Centrul Medical al Universităţii din Maryland au salvat viața unei persoane aflată în situație critică, printr-un transplant de inimă de porc.

Operația a fost o reușită, iar medicii care supraveghează pacientul au spus că acesta se află în stare bună.

Cercetarea a fost accelerată datorită tehnologiei

Potrivit cadrelor medicale de la Centrul Medical al Universităţii din Maryland, transplantul a demonstrat că o inimă de porc modificată genetic poate funcţiona în corpul uman fără să fie respinsă pe moment, ceea ce este încurajator pentru lumea medicală.

Oamenii de ştiinţă au găsit soluția pentru a dezvolta porci ale căror organe nu sunt respinse de corpul uman, iar cercetarea s-a accelerat în ultimul deceniu datorită noilor tehnologii de editare şi de clonare a genelor, care le-a ușurat munca.

Bărbatul căruia i s-a realizat transplantul de inimă de la porc avea o boală cardiacă severă care îi punea viaţa în pericol.

Pacientul, pe nume David Bennett, în vârstă de 57 de ani, ştia că nu există nicio garanţie că experimentul va funcţiona, dar pentru că era pe moarte şi nu avea altă opţiune, pentru că nu era eligibil pentru un transplant de inimă umană, acesta a acceptat să facă parte din experiment.

Citește și: A fost descoperită cauza progresiei bolii Alzheimer

Până acum starea acestuia este stabilă, operația a fost un succes, însă medicii îl vor supraveghea o perioadă pentru a vedea efectele transplantului.

O nouă speranță pentru persoanele care au nevoie de transplant de organe

Anterior, chirurgii din New York au reuşit să transplanteze cu succes un rinichi de la un porc modificat genetic la un pacient uman şi au constatat că organul a funcţionat în mod normal după intervenție.

Cercetătorii au căutat de mult timp să crească organe la porci potrivite pentru transplantul la oameni.

Aceasta este o descoperire ştiinţifică care într-o zi ar putea duce la o nouă sursă importantă și accesibilă de organe pentru pacienţii grav bolnavi.

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment