Comisia Europeană: Peste 400 milioane euro, disponibile pentru doctorate privind cercetarea în domeniul cancerului

Comisia Europeană: Peste 400 milioane euro, disponibile pentru doctorate privind cercetarea în domeniul cancerului

Peste 400 milioane de euro vor fi disponibile pentru finanțarea programelor de doctorat privind cercetarea în domenii precum cancerul energie și reziliență la schimbări climatice, a anunțat Comisia Europeană.

Din un buget total de 405 milioane de euro vor fi finanțate 144 de programe de doctorat, în cadrul cărora sunt formați și înzestrați cu noi competențe peste 1.500 de doctoranzi. Aceste oportunități sunt disponibile în cadrul acțiunilor Marie Skłodowska-Curie (MSCA )

Proiectele selectate vor trebui să cuprindă teme de activitate în domenii precum: cercetarea și tratamentele noi împotriva cancerului (diagnosticare și tratament), tratamentul pentru Alzheimer sau glaucom, dar și energia din surse regenerabile sau reziliență la schimbările climatice. 

Potrivit unui anunț al Comisiei Europene, în cadrul a 18 doctorate din domenii industriale se vor forma doctoranzi care dezvoltă competente în afara mediului academic, iar 10 domenii de doctorat comune vor oferi formare care să ducă la alte programe (comune sau multiple). 

„De ani de zile, rețelele doctorale ale acțiunilor Marie Skłodowska-Curie sprijină programe de doctorat de talie mondială, dând naștere unor colaborări durabile atât în mediul academic, cât și cu lumea neacademică”, a explicat comisarul pentru inovare, cercetare, cultură și educație Mariya Gabriel.

Citește și: Cercetarea medicală: cât de apreciată este în România și cât este de importantă într-o societate dezvoltată?

Programele sunt puse în aplicare cu ajutorul unor parteneriate internaționale, care implică peste 1.100 de organizații din 38 de țări, inclusiv unele din sectorul privat. 

Cum se poate aplica

Site-ul marie-sklodowska-curie-actions.ec.europa.eu arată că aplicațiile pot fi depuse fie de o o echipă în numele unei organizații (poate fi universitate, spital etc.), fie în nume individual. De menționat este că pot depune proiecte și cei care au finalizat un doctorat, însă vor să continue studii post-doctorale. 

Startul pentru depunerea proiectelor va fi dat în data de 12 mai. 

Tot atunci, vor fi disponibile și prezentate pe larg informații concrete precum: sfaturi pentru aplicanți (reguli, criterii de eligibilitate, aspecte de natură financiară etc.), anexe, modele de propuneri, formularele pentru granturi, un manual despre cum să trebuie trimisă o propunere și o secțiunea de întrebări frecvente (Frequently Asked Questions). 

Însă, organizatorii recomanda ca, în primă fază, specialiștii să se familiarizeze cu sistemul electronic prin intermediul căruia pot fi depuse proiectele (Electronic Submission Service). 

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment