6 motive pentru care ar trebui să angajezi oameni pasionați de jocuri de strategie

6 motive pentru care ar trebui să angajezi oameni pasionați de jocuri de strategie

Jocurile de strategie au mai multe formate, de la clasicele boardgame-uri de șah și backgammon, până la cele online, precum Total War: Warhammer II și Command & Conquer: Red Alert 2. Toate având în comun faptul că îi adună pe oameni la un loc pentru a-și pune fiecare la punct un plan de acțiune și a avea flexibilitatea de a acționa așa cum dorește, ceea ce în alte cazuri nu este posibil. Acest lucru înseamnă că cei care se joacă jocuri de strategie reprezintă candidații ideali, fiind experți în rezolvarea problemelor și adaptându-se ușor circumstanțelor.

Interviurile de angajare în sine sunt, adesea, precum un joc de strategie pe care îl fac cei care recrutează, pentru a strânge informații și a vedea dacă un candidat este sau nu potrivit postului anunțat. Cu toate acestea, ceea ce ar trebui să știe toți recrutorii care au de ceva vreme disponibile mai multe locuri de muncă neocupate, este că cei care joacă jocuri de strategie posedă și ei abilități precum răbdare, disciplină și tehnici de negociere. Ceea ce înseamnă că pot cu ușurință de câștige, dacă sunt cu adevărat interesați de o poziție anume. Pentru a te ajuta în procesul de recrutare, vei găsi mai jos o serie de motive pentru care să te orientezi mai mult către iubitorii de strategii.

Răbdare

Angajații noi devin adesea frustrați dacă nu avansează pe cât de repede și-au imaginat, mai ales dacă nu reușesc să se integreze în cercurile sociale superioare ale companiei. Însă, cei care știu cum să-și organizeze timpul și când este sau nu cazul să facă anumite cereri, abilități cheie în jocurile de strategie, sunt cei care vor lucra din greu pentru atingerea obiectivelor profesionale propuse, inclusiv în timpul pandemiei de COVID-19.

Citește și Industria medicală | Cum să recrutezi eficient personal calificat

Disciplină

În orice domeniu, dacă faci o mișcare greșită, faci de fapt diferența în ceea ce privește poziționarea pe piață, ceea ce înseamnă că fiecare angajat, afectat sau nu de burnout într-o măsură mai mică sau mai mare, trebuie să ia cele mai bune decizii spre binele organizației. În acest sens, oamenii trebuie să acționeze decisiv, dar să aibă totuși o strategie în minte. Cu un jucător de strategii, nu va trebui să-ți faci grijă că-și pierde controlul.

Negociere

Pentru a supraviețui în contextul Coronavirusului și a concurenței de pe piața medicală, trebuie să ai aliați, parteneri și mai ales angajați de încredere, ceea ce înseamnă că abilitățile de negociere au devenit acum mai necesare decât oricând. Dacă ai nevoie de cineva care să stea bine pe poziții și să respecte legile în vigoare folosindu-se doar de echipamentele din dotare și fiind în același timp politicos cu pacienții, aparținătorii acestora, restul clienților, colegii, superiorii, dar și cu furnizorii de echipamente medicale sau de birotică, atunci află că gamerii se ridică la nivelul așteptărilor, de cele mai multe ori.

Citește și Interviul de angajare organizat in afara biroului – metoda moderna de recrutare

Rezolvarea problemelor

Mulți dintre cei care sunt pasionați de jocuri de strategie susțin că trebuie să ia sute de decizii în timpul unui joc și acest lucru după ce mintea lor absoarbe informații din toate părțile și le diseminează mai departe într-un ritm foarte alert. În multe privințe, gamingul poate fi privit ca un fel de program de training, doar că unul în care trebuie să te bazezi mai mult de puterea perifericelor calculatorului, decât pe abilitățile de a lucra în diverse programe.

Lucrul în echipă

Când oamenii se gândesc la cei care se joacă mult pe calculator, le vine în minte imaginea celor neintegrați social, care stau singuri în fața monitoarelor timp de foarte multe ore, în timp ce lumea reală se perindă pe lângă ei, însă nimic nu este mai departe de adevăr.

În ziua de astăzi, cele mai multe jocuri online necesită nu numai o conexiune foarte bună la Internet ci și ca cineva să facă parte dintr-o echipă, să interacționeze cu alți oameni din diverse culturi, cu puncte de vedere de multe ori diferite de ale lor. Acest lucru înseamnă că cineva căruia îi plac jocurile de strategie nu numai că se va integra foarte bine într-o echipă ci își va putea asuma uneori rolul de erou, fără să fie împins de la spate.

Citește și 10 metode prin care identifici inca de la interviu un angajat toxic

Rezistență la stres

Stresul face parte din viața de zi cu zi, dar pentru unii angajați acesta devine prea mult. Acest lucru este însă la ordinea zilei pentru cineva care se joacă zilnic sau măcar săptămânal pe calculator timp de câteva ore, pentru că, mai ales în jocurile de strategie, ești supus constant atacurilor din partea celorlalți jucători și cum în domeniul medical iei permanent contact cu pacienți irascibili, care nu mai au răbdare să le vină rândul, rezistența la stres este esențială.

Despre Autor

Ioana Roșca

Pasionată de călătorii și lectură, urmează o carieră în jurnalism deoarece își dorește ca în fiecare zi să îmbine utilul cu plăcutul. Iubește provocările, noutățile și vede întotdeauna partea bună a oamenilor, încercând să fie prietenă cu toată lumea și să învețe mereu câte ceva de la oricine.

Facebook Comment