INTERVIU | Despre carieră și evoluție cu recrutorii MEDIjobs

INTERVIU | Despre carieră și evoluție cu recrutorii MEDIjobs

Faceți cunoștință cu recrutorii MEDIjobs! În luna august MEDIjobs România împlinește 5 ani de activitate. Cu această ocazie ne dorim să vi-i prezentăm pe oamenii cu care voi stați de vorbă în momentul în care vă creați un profil în platforma noastră.

Recrutorii MEDIjobs sunt cei care vă îndrumă și vă sfătuiesc în alegerea celei mai bune oferte de angajare.

Noi credem în dezvoltarea profesională și personală, așa că am discutat cu recrutorii MEDIjobs și i-am întrebat cum au evoluat ei în cadrul companiei. Vă invităm să citiți răspunsurile lor mai jos.

Povestește-ne în câteva rânduri cum ai ajuns să lucrezi pentru MEDIjobs
Andreea Baciu - Medijobs

Andreea Baciu, Team Leader & Recruiter:

Totul a pornit de la o postare sau de la un anunț pe Facebook la care am dat click mai mult din curiozitate. Nu știam ce reprezintă MEDIjobs, ce face și am acceptat să particip la un interviu, mai mult pentru a afla povestea companiei.


Andreea Dumitrache - Medijobs

Andreea Dumitrache, Team Leader & Recruiter

Îmi doream o schimbare profesională. Eram în proces de recrutare cu încă două companii. Spre final, m-a sunat Flavia Guez, consultant la acea vreme în cadrul MEDIjobs. Tot nu ne sincronizam, să ne auzim. Apoi, după prima discuție telefonică, am avut așa, feelingul, că este ce trebuie.

A doua zi m-am întâlnit la sediu cu Catrinel Hagivreta, CEO MEDIjobs. Și la fel, am simțit că asta este alegerea. Îmi placea tot: oamenii, conceptul, domeniul. Am acceptat imediat oferta, am anunțat că mă retrag din celelalte procese și…asta a fost.


Ana-Maria Popa, Team Leader & Recruiter:

Mi-am dorit să lucrez în domeniul HR încă din timpul facultății. Mi-am descoperit „chemarea” în cadrul unui curs de Resurse Umane, însă nici prin gând nu-mi trecea că voi profesa chiar în recrutare.

În scurt timp, mi s-a oferit șansa de a accepta un post la MEDIjobs, în recrutare medicală. Îmi amintesc și acum entuziasmul de atunci: am trecut cu brio de interviu și de ”probe” și am avut șansa de a petrece o zi alături de viitorii colegi.


Georgiana - Medijobs

Georgiana Nicolae, recruiter

Încă de mică îmi doream să lucrez pe HR, practic a fost ca un mic vis de al meu, care într-un final s-a îndeplinit. O prietenă de-a mea mi-a recomandat cu toata încrederea platforma MEDIjobs, zis și facut.

Mi-am facut cont în platformă, iar a doua zi am fost sunată de către Andreea Baciu, recruiter, care în acel moment mi-a propus un post pe partea de evenimente, și unul pe call center, ca apoi să îmi transmită că în cadrul companiei este un post liber pe HR.

Am fost pusă în legatură cu persoana ce se ocupa de interviuri la momentul respectiv, am mers la interviu, unde am discutat și cu George Hagivreta, COO MEDIjobs, iar după câteva zile am primit vestea că am fost acceptată și că sunt așteptată pentru a semna contractul.

Acum vs atunci. Cum te simți acum în comparație cu prima ta zi la MEDIjobs, din punct de vedere profesional?
Andreea Baciu - Medijobs

Andreea Baciu, Team Leader & Recruiter

Un drum lung din punct de vedere profesional. Nu înțelegeam la început de ce am renunțat la recrutarea IT, pentru cea din domeniul medical, mai ales că în România este o diferență extrem de mare între aceste două domenii. Acum pot spune că medicii chiar se aseamană cu mulți candidați din domeniul IT și aici mă refer la lipsa timpului, la multitudinea de oferte primite și cumva este o provocare pentru mine sa îl fac să mă asculte.

Am evoluat de la junior recruiter la team leader și asta pentru mine reprezintă confirmarea faptului că îmi fac munca cu dedicare, implicare și în cel mai profesionist mod.


Andreea Dumitrache - Medijobs

Andreea Dumitrache, Team Leader & Recruiter
Nu mi-am pierdut entuziasmul. Și tot simt că am făcut cea mai potrivită alegere.


Ana – Maria Popa, Team Leader & Recruiter

A fost o adevărată provocare pentru mine, domeniul medical fiind complet nou, dar m-am documentat foarte bine despre fiecare specialitate în parte.

La MEDIjobs am cunoscut o echipă extraordinară! Am avut parte de ajutor continuu, de susținere, am primit încredere, iar acest lucru m-a motivat să mă autodepășesc și chiar am devenit o variantă mai bună.

Față de prima zi mă simt mult mai încrezătoare, iar aici chiar m-am format ca om și mi s-a permis să fiu eu, așa cum sunt: prietenoasă, empatică; nu să fiu un recrutor rigid și să mă ghidez după reguli stricte.


Madalina - Medijobs

Mădălina Huzum, recruiter

Sunt dese momentele în care mă gândesc la acest lucru, și, de fiecare dată, mă amuză, deoarece s-au schimbat multe de la început și până în prezent. Am evoluat, am învățat foarte multe, sunt mai relaxată și mai sigură pe ceea ce fac.

Comunicarea cu candidații și cu clienții s-a îmbunătățit considerabil, iar relația cu colegii simt că se încheagă tot mai mult pe zi ce trece. Sunt de părere că în ultimele luni am avut o perioadă destul de dinamică, cu rezultate care m-au bucurat și mi-au demonstrat că întotdeauna este loc de mai bine. Sper să se mențină același ritm activ de până acum, cu autodepășire constantă.


Tatiana Călin, recruiter

Coincidență sau nu, de curând m-am întors din concediu de maternitate. Deci, oarecum am retrăit emoțiile din prima zi de la MEDIjobs. În prima zi din 2017 mă simțeam mai nesigură din cauza că eram total străină domeniului medical. Acum, diferența principală este, în tot acest timp am învățat ce presupune acest domeniu, care sunt cerințele fiecărui post și cel mai important, am învățat să înteleg nevoile candidaților.

Care sunt principalele provocări pe care le întâlnești ca recrutor?
Andreea Baciu - Medijobs

Andreea Baciu, Team Leader & Recruiter

Consider că în ultimii ani provocările principale ale recrutării sunt cele de a găsi candidații potriviți într-un timp cât mai scurt și mai eficient. În contextul actual al pandemiei, cred că lipsa interviurilor față în față reprezintă o noua provocare sau dificultatea de a transmite cultura companiei către candidați fără nici o întâlnire personală.


Andreea Dumitrache - Medijobs

Andreea Dumitrache, Team Leader & Recruiter

Multe. Este ca într-un montagne russe. Când foarte sus, când în picaj și foarte jos. Apoi iar urci, cu viteză. Provocările țin de calitatea umană, de disponibilitate, de cum se prioritizează acum deciziile. Sigur, este vorba și despre domeniu, are anumite specificități. Dar tot ce ține de match making are o mare doză de imprevizibilitate.


Ana- Maria Popa, Team Leader & Recruiter

Au fost multe provocări și în fiecare zi apar situații noi, fiind un domeniu dinamic; tot timpul trebuie să ne adaptăm, să ne punem în locul angajatorului, colegilor, candidatului. Important este să fim echilibrați, să avem răbdare și să fim optimiști.

Povestește-ne o întâmplare amuzantă pe care ai avut-o cu un candidat
Andreea Baciu - Medijobs

Andreea Baciu, Team Leader & Recruiter

Cred că cele mai amuzante situații sunt cele în care părinții aplică pentru copiii lor și în momentul în care sunt contactați pentru a discuta despre anumite job-uri, se entuziasmează foarte tare, încearcă să ne convingă și primim detalii din copilăria candidatului și până în prezent.


Andreea Dumitrache - Medijobs

Andreea Dumitrache, Team Leader & Recruiter

Am vorbit 20 de minute cu un candidat din platformă, să realizăm, abia pe final, că ne cunoaștem foarte bine din viața reală. Nu am făcut legătura, nici eu nici el, în context profesional, cu numele complete și tonul serios al conversației.


Ana-Maria Popa, Team Leader & Recruiter

De multe ori este amuzant să fiu numită „doamna Doctor”. Primesc mesaje în mediul online de la persoane care au diferite afecțiuni sau vor să se programeze la mine la cabinet. Unele mesaje sunt de-a dreptul amuzante. Dar le explic cu răbdare că eu mă ocup de recrutarea specialiștilor medicali, nu sunt medic, dar dacă-i pot ajuta cu recomandări, cu mare drag o fac.

Care este citatul tău preferat după care te ghidezi în cariera profesională?
Andreea Baciu - Medijobs

Andreea Baciu, Team Leader & Recruiter

“Cel mai bun mod de a prezice viitorul este de a-l construi” Abraham Lincoln


Andreea Dumitrache - Medijobs

Andreea Dumitrache, Team Leader & Recruiter

“Nu putem direcționa vântul, dar putem ajusta pânzele”


Ana-Maria Popa, Team Leader & Recruiter

“Singura persoană cu care trebuie să te compari ești tu cel din trecut. Și singura persoană pe care trebuie să o întreci ești tu cel din prezent.” Sigmund Freud


Flori - Medijobs

Flori Albu, recruiter

“Dacă nu iubești ceea ce faci, atunci n-o face!” – Ray Bradbury


Sonia - Medijobs

Sonia Ristea, recruiter

“Succesul este în strânsă legătură cu acțiunea. Oamenii de succes fac greșeli, dar nu renunță niciodată”


Alexandra - Medijobs

Alexandra Dragomir, recruiter

“Crede că poți și ești deja la jumătatea drumului” – Theodore Roosevelt


Monica Nica - Medijobs

Monica Nica, recruiter

“Doar viaţa ce-o trăim pentru alţii este o viaţă ce merită să fie trăită” – Albert Einstein



Corina - Medijobs

Corina Friptu, recruiter

“Niciodată, niciodată, niciodată, niciodată, nu renunța!”.

“Toate visurile noastre pot deveni realitate – dacă avem curajul să le îndeplinim.”

Cu ocazia împlinirii a 5 ani de activitate organizăm un concurs atât pentru candidați, cât și pentru companiile medicale. 

Pentru mai multe detalii legate de concurs citește aici

Pe lângă concursul organizat în cinstea voastră, a celor care ne-ați susținut pe parcursul acestor 5 ani, vă pregătim și câteva materiale speciale. Urmăriți blogul MEDIjobs!

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment