Medici care nu au mai putut să-şi practice specializarea în pandemie

Medici care nu au mai putut să-şi practice specializarea în pandemie

Pandemia de coronavirus și situația din spitale au defavorizat mulți medici care nu au reușit să își practice specializare așa cum trebuie.

Pacienţii cu COVID-19 sunt trataţi în 263 de unităţi sanitare din toată ţara, însă Spitalul Colentina consideră că este necesară analiza particulară a fiecărui spital înainte de reorganizare.

Citește și CMMB: Avizul de liberă practică poate fi semnat și cu sigiliu electronic

„Transformarea” Spitalului Colentina

De mai bine de un an, spitalele din România sunt împărţite în spitale COVID şi non-COVID. 

Spitalul Colentina este unul dintre cele care a fost transformat în spital suport COVID, iar din această cauză, numărul pacienţilor trataţi de alte afecţiuni a scăzut foarte mult. La Spitalul Colentina veneau anual 30.000 pacienţi.

Medicul Victor Cauni, managerul Spitalului Colentina, spune că acest sistem de organizare nu a fost prea eficient.

Am avut o mare perioadă de timp secţii fără niciun pacient, secţii care erau ocupate la o treime din capacitate. Aproape o lună de zile niciun membru din colectivul nostru de aproape 1400 de oameni nu a fost infectat şi în aceste condiţii noi am început demersurile spre o normalitate aşa cum credem noi că trebuie să existe”, a afirmat Victor Cauni, managerul Spitalului Colentina. 

Citește și Când încep vaccinările în cabinetele medicilor de familie

Din nefericire, mulţi medici nu-şi mai pot practica specializarea în contextul actual, deși autorităţile promit reorganizarea spitalelor. 

Aceşti oameni care timp de un an nu au mai reuşit să-şi practice profesia sunt foarte greu de ţinut, colectivele sunt greu de ţinut acum când apar atâtea oportunităţi. Din acest punct de vedere, am avut şi rezidenţi care au învătat la noi şi care au vrut să vină în spitalul Colentina iar acum s-au răzgândit”.

Spitalele au nevoie de reorganizare, în acest sens, Spitalul Colentina a trimis un memoriu la DSP. Cerința principală este analizarea spitalelor înainte de reorganizare.

Chiar cu creşterea numărului de pacienţi, aceste demersuri trebuie chiar accelerate pentru transformarea spitalelor spre normalitate, unde fiecare spital să aibă grijă şi de pacienţii Covid şi de pacienţii non-Covid, acolo unde se poate”.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România. 

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment