Asistent medical debutant. Perspective de viitor

Asistent medical debutant. Perspective de viitor

In toamna acestui an o noua generatie de asistenti medicali a absolvit cu success cursurile Scolii Postliceale sau ale unei facultati de profil. Acum ca esti asistent medical certificat,  te gandesti sa profesezi in domeniu. Poate nu de putine ori ai auzit faptul ca experienta este foarte importanta si ca de cele mai multe ori este un criteriu eliminatoriu pentru un anume post. Acest lucru nu este fals, insa, daca dovedesti seriozitate si iti doresti sa construiesti o cariera in domeniul medical, exista solutii care te pot ajuta. In acest articol iti voi da 3 posibilitati pentru a incepe cu dreptul cariera de asistent medical:

  1. Vrei sa profesezi pe o arie a medicinei unde momentan nu sunt posturi disponibile? Din fericire, in unitatile sanitare, atat publice, cat si private din Romania poti face voluntariat. De exemplu, daca vrei sa lucrezi ca asistent medical in cadrul sectiei de ORL, insa nu exista posturi libere pentru debutanti, poti lucra ca voluntar. Acest lucru nu numai ca iti va asigura experienta pe sectia respectiva, insa si sansele tale pot creste considerabil pentru o eventuala angajare.
  2. Urmareste ofertele din site-ul www.medijobs.ro! Cu un cont gratuit in platforma MEDIjobs, poti fi in legatura cu cele mai noi oportunitati pentru asistenti medicali debutanti.
  3. Faci cursuri de perfectionare. Exista numeroase variante prin care poti acumula noi informatii dupa terminarea studiilor. De exemplu pe site-ul https://www.healthcarestudies.ro/Cursuri poti gasi cursuri care acopera o gama variata de subiecte din domeniul medical. Aceste cursuri se platesc, unele sunt disponibile online iar pentru altele este necesara deplasarea la locul desfasurarii. Pe site-ul https://www.edx.org/course/subject/medicine poti gasi cursuri care se desfasoara in mediul online. Tot ce trebuie sa faci este sa te inscrii la cursurile de interes pentru tine avand posibilitatea sa interactionezi si cu ceilalti membri inscrisi. In plus, Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar (www.snspms.ro) organizeaza anual in Bucuresti si alte orase din tara programe de specializare in specialitatile: Radiologie-Imagistica Medicala, Laborator, Balneo-Fizioterapie, Nutritie si Dietetica si Igiena si Sanitate Publica. Cursurile sunt o varianta pe care ar trebui sa o iei in considerare, deoarece sansele tale pot creste considerabil in momentul angajarii. De cele mai multe ori, angajatorii apreciaza persoanele care nu au incetat sa acumuleze noi informatii, chiar daca au terminat studiile.

Daca acest material ti-a fost de folos, nu uita sa te abonezi la newsletter-ul nostru pentru a primi regulat, direct pe email-ul tau cele mai recente articole!

Despre Autor

Madalina Hornet

Facebook Comment