INTERVIU | Alina Boerescu, asistent medical radiologie

INTERVIU | Alina Boerescu, asistent medical radiologie

Alina Boerescu a finalizat scoala postliceala sanitara Fundeni in 2019 si este licentiata cu specialitatea asistent medical radiolog si de curand, s-a angajat in cadrul unei clinici de imagistica dentara digitala prin intermediul platformei MEDIjobs. In contextul special al recrutarii specialistilor medicali, am stat de vorba cu ea pentru a afla cum a decurs procesul de recrutare prin MEDIjobs si care sunt particularitatile profesiei sale 

Alina, care a fost motivatia ta in alegerea acestei specialitati si a scolii medicale? 

Am ales aceasta specialitate datorita unor probleme medicale, pe care le-a dobandit copilul meu la nastere. Din dorinta mea de a ajuta si de a afla cat mai multe in acest domeniu.                                 

Ce presupune munca unui asistent medical specializat in radiologie, ce particularitati presupune? 

Asistentul medical de radiologie are ca particularitate in primul rand programul de lucru si in al doilea rand felul in care interactioneaza cu pacientul. Programul unui asistent radiolog este de 6h/zi, iar modul in care interactioneaza cu pacientul este unul “nedureros”.                                       

In contextul actual este vital sa ii comunicam pacientului si sa il asiguram de siguranta actului medical din punct de vedere al dezinfectarii materialelor cu care interactioneaza. Se pune mare pret in aceste zile pe acest lucru.          

Citeste si: INTERVIU | Liliana Stan, asistent medical generalist

Cum ati descrie experienta cu platforma MEDIjobs? Ati recomanda si altor persoane sa isi faca un cont? 

Experienta cu platforma Medijobs a fost una foarte placuta si deja am recomandat si altor persoane sa isi faca cont.                  

Povestiti-ne cum a decurs colaborarea cu recruiter-ul MEDIjobs. 

Recruiter-ul Medijobs a fost foarte amabil si foarte detaliat cu privire la cerintele angajatorului, lucru care m-a ajutat foarte mult in luarea unei decizii.                       

Timpul este o resursa pretioasa, mai ales in cazul celor care au nevoie de un loc de munca. Considerati ca v-a fost mai usor sa interactionati cu platforma MEDIjobs decat sa aplicati individual la mai multe companii? 

A fost mai usor sa interactionez cu platforma Medijobs, deoarece individual am incercat de mai multe ori, insa fara succes.                         

Cat de dificil credeti ca este sa gasesti un loc de munca in timpul pandemiei? Cum a contribuit MEDIjobs la parcursul dvs. profesional in aceste momente de criza sanitara

Este foarte greu sa iti gasesti un loc de munca in contextul actual. Medijobs m-a ajutat chiar de a doua zi dupa crearea contului si am reusit sa imi gasesc un loc de munca.                                                           

Ce le puteti transmite studentilor si elevilor care isi doresc sa urmeze aceasta cariera medicala

In primul rand, alegand meseria de asistent trebuie sa iti dedici timpul si toate resursele in ajutarea pacientilor. In aceasta meserie se invata tot timpul. Asistentul medical de radiologie este acel cadru medical care te ajuta sa vezi si in “interiorul” tau. Daca iti place ceea ce faci,totul este minunat si te duci cu drag in intampinarea pacientilor. 

Ești asistent medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

Magda Purice

Sunt acel gen de om care scrie cu dorul de a fi asistent medical macar pentru o zi iar cand vine ziua aceea, ar face orice sa se intoarca la masa de scris. Educata ca jurnalist, instruita ca asistent medical, sunt mereu in preajma cuvintelor si a oamenilor.

Facebook Comment