În ce condiții se vor susține examenele de admitere la Medicină în acest an

În ce condiții se vor susține examenele de admitere la Medicină în acest an

Examenul de admitere la Medicină a fost planificat în avans din cauza epidemiei de coronavirus. În această perioadă a epidemiei care a schimbat aproape integral activitatea din multe domenii, în învățământul din întreaga lume, dar și din România, au fost adoptate printre cele mai importante și drastice modificări.

În aceste condiții, și facultățile de Medicină din țară și-au adaptat modul de lucru și de interacțiune cu studenții la noile condiții date de pandemie.

Rectorii celor șase universităţi membre ale Asociaţiei Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România (AUMFR) s-au întâlnit într-o ședință la finele lunii aprilie, (pe 28 aprilie), și au discutat cum va fi organizată admiterea în ciclul universitar de licență. 

Cea mai importantă decizie a fost ca testul grilă pentru admiterea  în ciclul universitar de licență să se desfăşoare în mod clasic și simultan la toate universităţile de medicină şi farmacie din România în data de 26 iulie 2020”, transmite AUMFR printr-un comunicat de presă.

Tot atunci, rectorii facultăților menționate au decis ca înscrierile la concursul de admitere în ciclul universitar de licență Medicină să aibă loc pe platforme online.

Citește și Moduri prin care studenții la medicină își pot îmbunătăți comunicarea cu pacienții

Iată explicațiile rectorului Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, Viorel Scripcariu:

În urma întâlnirii am hotărât, împreună cu rectorii celorlalte universități de Medicină și farmacie, ca susținerea concursului de admitere în ciclul universitar de licență să aibă loc în data de data de 26 iulie 2020. S-a ales această zi pentru că este duminică și orașele nu sunt atât de aglomerate. Este important ca viitorii candidați să știe că vom suplimenta spațiile de desfășurare a concursului, pentru a respecta măsurile de distanţare fizică şi de protecţie a candidaţilor”.

Sursa citată menționează că vor fi respectate cu strictețe măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Despre Asociația Universităților de Medicină și Farmacie din România

AUMFR a fost înfiinţată în 2008, la iniţiativa universităţilor de medicină şi farmacie din România, din dorinţa de a crea un forum în care universităţile membre să dezbată problemele cu care se confruntă învăţământul medical şi să ia decizii comune, concretizate în soluţii constructive. Din AUMFR fac parte următoarele: UMF „Carol Davila” din Bucureşti, UMF „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, UMF din Craiova, UMF „Grigore T. Popa” din Iaşi, UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureş şi UMF „Victor Babeş” din Timişoara.

Citește și Grile-admitere: platforma adresata viitorilor studenti la Medicina

Rectorii sunt:

Prof. dr. Leonard Azamfirei – rector UMFST Târgu Mureș

Prof. dr. Anca Dana Buzoianu – rector UMF “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca

Prof. dr. Octavian Crețu – rector UMF “Victor Babeș” Timișoara

Prof. dr. Dan Gheonea – rector UMF Craiova

Prof. dr. Viorel Jinga – rector UMF “Carol Davila” București

Prof. dr. Viorel Scripcariu – rector UMF “Gr. T. Popa“ Iași

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment