INTERVIU | Dr. Pascu Polina, medic endocrinolog: „Nu știu cum ar fi fost să-mi caut singură un job, dar cu MEDIjobs a fost “floare la ureche”.”

INTERVIU | Dr. Pascu Polina, medic endocrinolog: „Nu știu cum ar fi fost să-mi caut singură un job, dar cu MEDIjobs a fost “floare la ureche”.”

Medicul endocrinolog are un rol foarte important, așa cum spune și Dr. Pascu Polina: „un consult endocrinologic, atunci când alte specialități nu au găsit cauza, ar putea descoperi răspunsul la suferința pacienților”.

Dr. Pascu Polina este medic endocrinolog și, deși se află la început de drum, își dorește să evolueze cât mai mult, de aceea, pe lângă ramura endocrinologie, s-a înscris la o a doua specializare și își face rezidențiatul în diabet.

Cum ați descrie experiența cu platforma MEDIjobs? Ați recomanda și altor persoane să își facă un cont?

A fost foarte ușor să-mi fac cont, rapid, fără a fi necesară încărcarea de documente. Imediat am fost sunată de cineva și de aici a fost și mai ușor.

Povestiți-ne cum a decurs colaborarea cu recruiter-ul MEDIjobs. 

Eu nu a trebuit să fac prea mult, toată treaba a fost a recruiter-ului. Eu doar trebuia să răspund la telefon și să spun ce-mi doresc, să spun da sau nu la ofertele descrise. A fost o colaborare excepțională. 

Citește și: INTERVIU | Raluca Oprescu, medic rezident Endocrinologie

Timpul este o resursă prețioasă, mai ales în cazul celor care au nevoie de un loc de muncă. Considerați că v-a fost mai ușor să interacționați cu platforma MEDIjobs decât să aplicați individual la mai multe companii?

Clar am câștigat mult timp. Fără bătaie de cap, fără stres. Ideal, când ești la început de drum și nu ști de unde sa începi.

Cât de dificil credeți că este să găsești un loc de muncă în timpul pandemiei? Cum a contribuit MEDIjobs la parcursul dvs. profesional în aceste momente de criză sanitară?

Nu știu cum ar fi fost să-mi caut singură un job, dar cu MEDIjobs a fost “floare la ureche”, practic ofertele veneau singure, iar eu trebuia să accept sau nu.

Citește și: INTERVIU | Dr. Monica Apostolescu, medic specialist oftalmologie

Ce v-a făcut să alegeți să deveniți medic endocrinolog? 

În primul rând mi-am dorit întotdeauna să ajut oamenii, iar a fi medic mi se pare calea cea mai ușoară de a face acest lucru. Endocrinologia am ales-o pentru că e frumoasă, complexă, dar și logică. 

În plus, endocrinologia încă are loc de cercetare, e în continuă dezvoltare, atât ca mijloace diagnostice, cât și terapeutice.

Cât de dezvoltată este ramura endocrinologie în România?

Încă nu avem resursele necesare, încă nu putem să oferim totul pacienților noștri atât ca diagnostic, cât și ca tratament, dar ne străduim, iar Institutul Parhon, unde s-a desfășurat pregătirea mea în rezidențiat, mi se pare că reușește să aducă tot ce e posibil pentru pacienți și este peste ce oferă în general sistemul de sănătate de stat în România. 

Doriți să vă specializați și pe alte ramuri medicale? 

În momentul de față îmi efectuez și rezidențiatul în diabet, nutriție și boli metabolice. Sunt ramuri înrudite, practic în alte țări nici nu există specializare diferită pentru acestea. 

Citește și: INTERVIU | Dr. Elena Ciuperca, medic primar gastroenterolog

Instituțiile medicale din România sunt pregătite pentru examinarea completă a unui pacient din punct de vedere endocrinologic?

Nu. Din păcate nici la nivel de București nu avem spitale care să poată face toate investigațiile necesare endocrinologiei, și pornind de la cele mai simple – dozările hormonale. Nici institutul Parhon nu le are, nu dispune de RMN, de exemplu.

Cât de important este un control endocrinologic?

Foarte important. Hormonii sunt importanți de când suntem bebeluși până la bătrânețe. Un consult endocrinologic atunci când alte specialități nu au găsit nimic ar putea descoperi răspunsul la suferința pacienților.

Care este tipul de pacient pe care îl întâlniţi cel mai des?

Întâlnesc pacienți de toate felurile, bărbați, femei, tineri sau vârstnici, mai mult sau mai puțini bolnavi- și asta îmi place. Dar toți caută înțelegere, empatie, nu neapărat soluții minune. 

Citește și: INTERVIU | Dr. Anca Stanciu, medic specialist dermatologie

Care sunt atuurile unui medic endocrinolog?

Ca medic endocrinolog trebuie să gândești complex, să ai răbdare, să fii perseverent, să nu te oprești din căutat și explorat și să vezi mai mult unde alții n-au văzut nimic.

Ce sfaturi le oferiți celor care sunt la început de drum în acest domeniu?

Scopul lor să fie să facă bine. Dacă își fac din asta un scop atunci și pregătirea lor va fi pe măsură, iar succesul nu va întârzia să apară, indiferent cum își vor defini succesul.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un profil aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment