INTERVIU | Dr. Emil Stroescu, medic medicină generală: „Nu este ușor să devii medic, dar nici imposibil”

INTERVIU | Dr. Emil Stroescu, medic medicină generală: „Nu este ușor să devii medic, dar nici imposibil”

În contextul actual, în care pandemia apasă în continuare pe umerii cadrelor medicale, medicii sunt epuizați, însă continuă să își desfășoare activitate pentru a îmbunătăți starea de sănătate a pacienților atât cu COVID-19, cât și non-COVID.

Dr. Emil Stroescu a avut un traseu liniștit în domeniul medicinei generale, lipsit de obstacole, dar cu multe sacrificii. Acesta consideră că oricine poate urma această meserie, dacă are trei atuuri esențiale: putere de învățare, devotament și multă răbdare.

1. Cum ați descrie experiența cu platforma MEDIjobs? Ați recomanda și altor persoane să își facă un cont?

Platforma MEDIjobs este foarte bine gândită, mi-a fost foarte ușor să introduc datele necesare unei viitoare colaborări, 10/10 recomand.

2. Povestiți-ne cum a decurs colaborarea cu recruiter-ul MEDIjobs.

Am fost sunat a doua zi după introducerea datelor pentru a mă asigura că sunt în sistem. Tot atunci mi s-a spus că dacă apare un job care să se potrivească cu cerințele mele, voi fi contactat.

Citește și: INTERVIU | Dr. Denisa Zica, medic specialist ORL

3. Timpul este o resursă prețioasă, mai ales în cazul celor care au nevoie de un loc de muncă. Considerați că v-a fost mai ușor să interacționați cu platforma MEDIjobs decât să aplicați individual la mai multe companii? 

Este într-adevăr mult mai simplu să se ocupe altcineva de toate interviurile, decât să aplic eu la multiple job-uri.

4. Cât de dificil credeți că este să găsești un loc de muncă în timpul pandemiei? Cum a contribuit MEDIjobs la parcursul dvs. profesional în aceste momente de criză sanitară?

Eu, spre deosebire de alți colegi, aveam un job stabil, doar că îmi doream altceva. Mulțumită MEDIjobs, acest lucru s-a materializat. 

5. De ce ați ales această profesie?

A fost o dorință din copilărie, după un contact cu spitalul la vârsta de 7 ani. Din acel moment mi-am dorit să fiu medic. 

Citește și: INTERVIU | Dr. Anca Stanciu, medic specialist dermatologie

6. Care este rolul medicului generalist?

Un medic generalist trebuie să cunoască foarte bine fiecare organ/sistem în parte. Rolul acestuia este să pună un diagnostic prezumtiv/de etapă, și să îndrume pacienții către medicii specialiști pentru afecțiunile acestuia. 

7. Cum a fost parcursul profesional de până acum?

Nu este ușor să devii medic, dar nici imposibil. Sunt de părere că oricine poate să facă această facultate dacă își dorește cu adevărat, dar este de menționat faptul că pentru această meserie, este nevoie de putere de învățare, devotament și multă răbdare.

8. Cât de greu a fost să vă angajați după rezidențiat?

Eu momentan nu am dat rezidențiatul. Va urma!  

9. Care au fost obstacolele pe care le-ați întâlnit de-a lungul carierei?

Pentru mine, din fericire, nu au existat obstacole. 

10. Ce planuri profesionale aveți pentru viitor?

Îmi doresc să dau rezidențiatul, să ajung medic specialist și poate să ajung să și predau.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment