INTERVIU | Maghsoudi Nicoleta, medic specialist medicină de familie: „MEDIjobs a fost excepțional, ocupându-se de tot fără a fi necesar să stau cu stresul de a verifica email-ul tot timpul.”

INTERVIU | Maghsoudi Nicoleta, medic specialist medicină de familie: „MEDIjobs a fost excepțional, ocupându-se de tot fără a fi necesar să stau cu stresul de a verifica email-ul tot timpul.”

Medicul de familie este specialistul la care ne gândim prima dată atunci când avem o problemă de sănătate, cel căruia îi cerem sfaturi și la care mergem prima dată pentru a ne îmbunătăți starea. 

Un medic de familie este specialistul care își creează propria familie la locul de muncă, formată din pacienții pe care ajunge să îi cunoască foarte bine, să le știe istoricul medical, iar între aceștia se formează o relație frumoasă, de sprijin și încredere.

Dr. Maghsoudi Nicoleta este medic specialist în medicină de familie, de puțin timp, însă, știe că cel mai important aspect în relația cu pacienții săi este comunicarea. Dr. Maghsoudi face cu plăcere meseria de medic de familie, își ajută pacienții și este foarte implicată, dar, în același timp, acordă atenție deosebită familiei, dar și hobby-urilor sale: călătoritul, pictura, filmele vechi și romantice.

Citește și Cariera de medic de familie: ce viitor are medicina familiei și care sunt beneficiile profesiei

Cum ați descrie experiența cu platforma MEDIjobs? Ați recomanda și altor persoane să își facă un cont?

Experiența cu MEDIjobs cred că este cea mai bună experiență avută vreodată. A fost primul site unde mi-am aplicat CV-ul imediat după ce am devenit medic specialist. Recomand cu mare încredere.

Povestiți-ne cum a decurs colaborarea cu recrutorul MEDIjobs. 

Colaborarea cu domnișoara recrutor a fost una extraordinară, ceva ce nu cred că se găsește oriunde. Domnișoara Corina fiind foarte implicată în a-mi găsi jobul perfect și rapid.

Timpul este o resursă prețioasă, mai ales în cazul celor care au nevoie de un loc de muncă. Considerați că v-a fost mai ușor să interacționați cu platforma MEDIjobs decât să aplicați individual la mai multe companii?

Într-adevăr, timpul este din ce în ce mai puțin și pentru mine, fiind mamă a doi copii era extrem de greu să stau să aplic peste tot în căutarea unui job. MEDIjobs a fost excepțional, ocupându-se de tot fără a fi necesar să stau cu stresul de a verifica email-ul tot timpul.

Cât de dificil credeți că este să găsești un loc de muncă în timpul pandemiei? Cum a contribuit MEDIjobs la parcursul dvs. profesional în aceste momente de criză sanitară?  

Privind deficitul medical și contextul pandemic, nu cred că este foarte greu de a-ți găsi un job ca medic. Problema principală sunt ofertele și condițiile de muncă.

Citește și INTERVIU dr. Cristi Donescu, medic de familie: „Medicul de familie este poarta în sistem, așa că pacientul intră în sistem pe poartă, nu sare gardul.”

Care este parcursul de formare al unui medic de familie?

Din experiența mea, parcursul formării unui medic de familie din păcate este puțin sub așteptările mele, lung și anevoios.

Cum a fost parcursul dvs. profesional de până acum?

Din punct de vedere profesional nu am foarte multe de spus, doar că diferența dintre a fi medic rezident și medic specialist nu este foarte mare.

De ce ați ales această specializare?

Am decis să îmi schimb specializarea, de pe nefrologie pe medicină de familie, deoarece pe lângă faptul că sunt medic, sunt mamă, soție, om și doresc atât să ajut oamenii, cât și să pot oferi aceeași iubire și mai mult timp și familiei mele, ceea ce viața strictă de spital nu ți-o oferă.

Care sunt caracteristicile esențiale pe care trebuie să le dețină un medic de familie?

Ca medic de familie consider că cel mai important este să fii, întâi de toate, om și după aceea medic. Pentru pacient este foarte importantă comunicarea și ascultarea oferită de către medic, pentru a-i putea insufla acel sentiment de siguranță și liniște.

Citește și 5 lucruri pe care orice medic de familie trebuie sa le inteleaga

Care sunt atribuțiile principale ale unui medic de familie?

Privind atribuțiile medicului de familie, cred că sunt cele mai multe, medicul de familie fiind medicul de prim contact al pacientului, la el venind pacienți pentru orice semne, simptome etc. Medicul de familie, în momentul actual este cel care decide diagnosticul, tratamentul, recomandă investigațiile clinice, cât și paraclinice inclusiv își va trimite pacienții și pentru examinări de specialitate.

Cât de importantă este relația cu pacientul în această meserie?

Relația medic-pacient este vitală. Fără această relație care se bazează pe încredere, comunicare și sinceritate, pot apărea eșecuri din start atât pentru medic, cât și pentru pacient.

Ce ar trebui să facă un medic de familie pentru a avea o relație bună cu pacienții?

Comunicarea, confidențialitatea și omenia cred că sunt cele mai importante aspecte pe care le apreciază întâi de toate pacientul.

Care sunt principalele obstacole care apar în relația cu pacienții dvs.?

Lipsa comunicării și a informării corecte contribuie la apariția problemelor privind diagnosticarea, tratarea, monitorizarea și evoluția bolii.

Citește și Importanța broșurilor medicale în cabinetul medicului de familie

Cât de solicitantă este această meserie?

În momentul actual, medicul de familie este unul dintre cei mai solicitați medici, dacă nu chiar cel mai solicitat, dar bineînțeles, depinde și de dorința lui de implicare în meseria aceasta.

Ce ar trebui să știe persoanele care vor să devină medici de familie?

Cine dorește să se specializeze pe medicina de familie trebuie să știe că este o specialitate frumoasă, vastă, dar care îți oferă șansa de a te bucura și de familie.

Ce sfaturi le oferiți celor care sunt la început de drum în această meserie?

Cred că trebuie să pornească la drum cu multă răbdare, cu dorința de a învăța continuu lucruri noi și cu optimism.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România. 

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment