De ce trebuie să existe un regulament de conduită în clinica ta?

De ce trebuie să existe un regulament de conduită în clinica ta?

Regulamentul de conduită este obligatoriu prin lege și te ajută foarte mult să ai un management eficient al spațiului, oamenilor și business-ului tău. Îl poți găsi sub mai multe denumiri, cel mai cunoscut este cel de cod de etică și conduită profesională. În el există reguli generale, dar și reguli pe care fiecare le poate impune, în funcție de specificul companiei sale. Acest cod are și o implicare simbolică, adică existența lui atestă faptul că managementul companiei are promisiuni față de mediul de lucru, dar și față de angajați, iar asumarea acestori promisiuni poate fi formulată sub un regulament de conduită.

Mai jos, am identificat 10 motive pentru care un cod de conduită îți poate ușura viața la locul de muncă.

Citeste si 8 Exemple de Feedback Constructiv Necesare Oricarui Manager Medical

1.

Acest cod se aplică tuturor angajaților tăi, astfel te asiguri că există norme minime și general valabile, după care vor funcționa toate echipele, fără diferențe. Bineînțeles, aici este datoria specialistului în resurse umane să se asigure că toți angajații participă la programe preliminare de formare în fiecare an, chiar dacă se schimbă ceva sau nu în conținutul acestui cod.

2.

Regulile de comportament stipulate într-un astfel de cod influenţează munca noastră zilnică, de preferat într-o notă pozitivă.

3.

În baza acestui cod, se pot nota devierile de la regulile grupului și tot în baza lui se stabilesc consecințele.

4.

Prin codul de conduită, te asiguri că există reguli în ceea ce privește confidențialitatea a ceea ce se petrece în interiorul companiei, dar și reguli clare în ceea ce privește conflictul de interese.

5.

Dacă există o anumită ținută acceptată, fiind o industrie cu direcții clare în acest sens, atunci această ținută trebuie stipulată într-un cod de etică. Atunci când spunem ținută, aceasta face referire la haine, dar și la manichiură sau cantitatea de bijuterii atunci când se află la job.

6.

Un cod de conduită bine formulat îți asigură și o anumită poziție profesională, pentru că asigură toate părțile implicate de responsabilitatea, competență și corectitudine.

7.

Evaluarea performanței poate fi un moment sensibil în companie dacă nu există repere clare, pe care toată lumea să le cunoască dinainte de a fi evaluată. Astfel, un cod de conduită poate să te ajute, expunând cu obiectivitate modurile prin care se decide o promovare sau o schimbare de funcție.

8.

Printr-un cod de conduită, te asiguri că îți responsabilizezi angajații să funcționeze în baza acestor reguli generale, mai ales că le aduci la cunoștință existența și importanța lui.

9.

Acest regulament îți va asigura un echilibru aproape ideal între libertate vs reguli, creativitate vs responsabilitate și inițiativă individuală vs siguranță colectivă.

10.

Regulamentul de conduită este oglinda a ceea ce înseamnă activitatea internă, așa că e bine să fie gândit corect și formulat cât mai prietenos.

La motivele identificate de noi se pot adăuga multe alte reguli ce țin exclusiv de cultura organizațională a companiei și de ce așteptări are de la activitatea sa, dar există o serie de domenii de interes unde este obligatoriu să menționezi regulile: management, resursele umane, comunicarea, raportarea șamd. Odată dezvoltat un astfel de cod, îți vei asigura transparența, autenticitatea și responsabilitatea față de business-ul pe care îl conduci.

Citeste si INTERVIU cu dr. Andra Custura, medic stomatolog si manager clinica: „Sunt anumite situatii care te scot din buchia cartii si te pun la incercare ca om si, in acelasi timp, trebuie sa reusesti sa oferi si un serviciu de calitate”.

Despre Autor

Cristiana Cornea

Cat lover, coffee drinker, storyteller, candle maker – cam așa ar suna bio-ul meu pe Instagram. Cred despre mine că sunt o persoană complexă, curioasă și loială, deși mă plictisesc rapid. Scriu nu numai ca să îmi hrănesc sufletul, ci și stomacul, ca să îmi plătesc chiria și abonamentul la Internet. Nu știu exact ce scrie pe cartea mea de muncă, dar în viața sclipicioasă a industriei mele, sunt Social Media Specialist și Content Creator.

Facebook Comment