Cum să reduci stresul la muncă în timpul sărbătorilor de iarnă

Cum să reduci stresul la muncă în timpul sărbătorilor de iarnă

Sărbătorile de iarnă sunt unele dintre cele mai frumoase și mai așteptate de românii de pretutindeni. Tradiții, obiceiuri, întâlniri în familie și multă veselie, toate acestea caracterizează ultimele zile din luna decembrie a fiecărui an. 

Cu toate acestea, serviciile medicale nu pot lua pauză, iar în spitalele de stat, dar și în cele private, trebuie să existe personal medical care să acorde îngrijire pacienților. Gărzile nu pot fi amânate și unele clinici oferă îngrijire de urgență pacienților care au nevoie.

Dacă faci parte din echipa de management și vrei să reduci din stresul celor care își ajută semenii în aceste perioade, iată câteva modalități pe care le ai la îndemână.

Adu atmosfera festivă la serviciu

Cea mai ușoară metodă prin care să faci atmosfera de lucru mai ușoară este să aduci spiritul festiv la muncă. Decorează spitalul sau clinica cu baloane colorate, cu beteală, amplasează un brad sau luminițe colorate. Încearcă să te ferești de prea multe căci vor putea interfera cu munca.

Citește și Decorațiuni de Crăciun pentru spital – idei și inspirație!

Arată-le angajaților recunoștința managementului

La sfârșitul anului, angajații sunt deja prinși cu atâtea lucruri, că ar fi bine din partea conducerii să le facă perioada mai puțin stresantă. Întreabă-i cum ai putea să îmbunătățești atmosfera și fii puțin mai generos decât au cerut.

De asemenea, este timpul să le arăți recunoștința pentru lucrurile minunate pe care le fac și pentru viețile pe care le salvează constant. Rolul fiecărei persoane este important – de la recepționist până la medic de laborator – brancardier, farmacist, asistent și medic.

Ia-ți timpul necesar și scrie-le fiecăruia în parte un mesaj de mulțumire. Nu uita să îl personalizezi deoarece va fi mult mai apreciat de persoana în cauză.

Oferă un orar flexibil

Probabil unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face este să le permiți să lucreze flexibil, astfel încât să se poată relaxa și bucura. Oferă orare flexibile astfel încât să își poată lua liber când trebuie să-și decoreze casele și să se răsfețe cu pregătirile pentru sărbători.

Oferă bonusuri

Bonusurile de sărbători sunt o bună modalitate ca să sporești moralul angajaților, deoarece nu multe companii o fac în aceste zile. Astfel de gesturi îi fac să se simtă apreciați și valoroși. 

Dacă angajații se simt mai apreciați, în mod natural, vor fi mult mai angajați și mai productivi la locul de muncă. 

Citește și 4 idei pentru bonusul de Crăciun dedicat angajaților tăi

Comunică transparent și din timp

Cu o comunicare eficientă și organizată, angajații pot să își gestioneze din temerile legate de volumul mare de muncă și personalul mai puțin care să poată să facă față cererilor mari. În plus, în funcție de companie și de modul de lucru, pot apărea și multe urgențe medicale. 

Ajută-te de tehnologie și de platforme de comunicare sau de project management și informează-i pe toți cei care vor prelua sarcinile colegilor, care sunt intervalele de timp și asigură o transparență totală. Cu cât personalul medical este mai informat, cu atât vor exista mai puține ambiguități. 

Concluzie

Perioada sărbătorilor vine cu mai mult stres pentru personalul medical deoarece acesta trebuie să se coordoneze în activități cu familia, să plănuiască întâlniri sau mese festive și să petreacă timp cu cei dragi. Faptul că unii dintre medici și asistenți vor lucra de sărbători le va da întreg programul peste cap, dar este important să simtă atmosfera festivă inclusiv la serviciu, să simtă că sunt apreciați de management și să poată sărbători, chiar dacă muncesc în zilele respective.

Angajezi specialiști medicali? Înregistrează-ți compania aici, spune-ne ce posturi libere ai, iar noi te conectăm cu candidați calificați.

Despre Autor

Violeta Dan

Entuziastă, neobosită visătoare și cititoare avidă. Sunt o admiratoare a poveștilor bine spuse, a celor care inspiră, motivează, aduc plus valoare și o viziune nouă, dar care sunt bine documentate și splendid realizate.

Facebook Comment