Cum să îți recompensezi angajații de sărbători

Cum să îți recompensezi angajații de sărbători

Dacă te afli într-o poziție de conducere într-un spital sau o clinică, printre responsabilitățile tale este și recompensarea angajaților cu ocazia sărbătorilor. Toată lumea muncește din greu în domeniul medical și dacă vrei să încurajezi productivitatea și să le arăți celor care muncesc pentru tine că îi apreciezi, e important să marchezi venirea sărbătorilor.

Există o varietate de moduri prin care poți să le mulțumești angajaților pentru munca lor, totul depinde de bugetul și timpul pe care îl ai disponibil. Iată câteva idei din care să te inspiri pentru recompensarea angajaților de sărbători:

1. O masă/petrecere organizată de sărbători

Acesta este probabil cel mai popular mod de a le arăta angajaților că îi apreciezi. Organizează o petrecere sau doar o masă de prânz din partea spitalului/clinicii unde angajații pot socializa, se pot relaxa și uita de problemele de la muncă.

Este, de asemenea, cea mai costisitoare metodă de recompensare a angajaților deoarece trebuie să plătești locația, mâncarea și băutura. Dar dacă vrei ca cei care lucrează pentru tine să fie mulțumiți cu locul lor de muncă și să simtă că îți pasă de ei, merită orice cost.

În plus, ai în vedere că mulți angajați lucrează în ture și e posibil să nu poată participa la masă sau petrecere deoarece muncesc. Soluția este ori să organizezi două mese separate ca să mulțumești pe toată lumea sau să alegi altă opțiune de recompensare, care să nu excludă pe nimeni.

Citește și Cum îți recompensezi angajații dacă nu îți permiți financiar

2. Bonus în bani

Cu ocazia sărbătorilor, cu toții cheltuim mai mult decât de obicei: de la cadouri, petreceri la cumpărăturile obișnuite pentru mesele festive. Astfel, orice persoană ar aprecia dacă ar primi bani în plus care să acopere aceste lucruri.

Bonusul în bani de sărbători este o metodă cunoscută de apreciere a angajaților, care îi motivează să fie cât mai eficienți și productivi la muncă. Suma poate fi aceeași pentru fiecare angajat sau poate fi diferită în funcție de rol și implicare. 

3. Cadou fizic

Dacă nu ai un buget foarte mare care să acopere o petrecere, poți opta să faci angajaților un cadou fizic. Încearcă să alegi ceva care ar putea fi folositor pentru orice persoană, spre exemplu căști, boxă sau ghiozdan.

Dacă nu știi ce cadou să alegi ca să mulțumești pe toată lumea, mai bine alegi să oferi un gift card la un magazin cu produse pe toate gusturile. Alege o valoare a voucherului de cel puțin 100 de lei astfel încât oamenii să își poată alege un dar potrivit.

Citește și 10 modalități de a-ți motiva angajații

4. Ore libere de sărbători

O altă opțiune pentru un buget limitat este să oferi cadou ore libere în preajma sărbătorilor. Ai de ales să le permiți angajaților să plece cu câteva ore mai devreme în ultima zi de muncă sau chiar să le dai o zi liberă bonus.

Orice angajat va aprecia mai multe ore libere pe care le poate folosi pentru pregătirile de sărbători, pentru cumpărături sau doar pentru a petrece timp de calitate alături de familie și prieteni.

5. O felicitare prin care să îți exprimi aprecierea

Dacă conduci o clinică aflată la început de drum sau dacă vrei să oferi și ceva personal, în plus față de un cadou mai consistent, ai în vedere felicitările de Crăciun.  Dar nu cele standard, ci unele care să conțină un mesaj personalizat pentru fiecare angajat.

Orice persoană care muncește din greu își dorește ca angajatorul să vadă și să aprecieze efortul pe care îl depune pentru spital sau clinică. Astfel, dedică timp fiecărei felicitări ca să lauzi munca depusă și să recunoști reușitele fiecărei persoane în parte.

Angajații fericiți și mulțumiți cu locul lor de muncă vor fi mult mai productivi. Un mod ușor prin care le poți arăta angajaților că îi apreciezi este să îi recompensezi de sărbători, indiferent de valoarea sau tipul cadoului ales.

Citește și 6 modalitati prin care sa creati un mediu de lucru placut in clinica

Despre Autor

Otilia Dobos

Otilia Doboș crede că învățatul nu se oprește la școală, ci trebuie să continue pe tot parcursul vieții. Cu un background în Jurnalism, a ales să scrie pentru a împărtăși cititorilor informații relevante, prin articole atractive și bine documentate.

Facebook Comment