Cosmosul, tematica noului Compartiment de Radiologie Pediatrică Arad

Cosmosul, tematica noului Compartiment de Radiologie Pediatrică Arad

Un compartiment de radiologie pentru copii a fost reamenajat în mod spectaculos la Arad, la Spitalul Clinic Județean de Urgență. Noua unitate pediatrică are în interior o tematică despre Cosmos și va fi inaugurată la data de 1 iulie.

Lucrările de reamenajare a compartimentului clinic de radiologie pentru copii au fost demarate în urmă cu aproximativ un an. Interiorul, pentru care a fost ales ca tematică de decor Cosmosul, cuprinde mai multe nave spațiale, iar pe tavane sunt proiectate lumini speciale pentru a reprezenta astrele. 

Navele spațiale din încăperi au dimensiuni de aproximativ doi metri, iar ușile sunt complet acoperite cu imagini din Spațiu, scrie presa locală. De asemenea, a fost gândită și o cameră de joacă, unde copiii pot găsi mai multe publicații despre Univers, dar și cărți de colorat. 

Vezi imagini cu compartimentul de radiologie reamenajat aici.

Potrivit spuselor lui Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad (instituție care are în subordine Spitalul de Urgență) de modernizarea acestui compartiment de radiologie pediatrică s-au ocupat voluntarii Asociației „Cetatea Voluntarilor” Arad, care au mobilizat oameni de afaceri și societatea civilă într-o campanie de strângere a donațiilor. 

Citește și Planul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane în Sănătate, publicat de MS. Schimbările gândite pentru angajați

Cionca subliniază că acest compartiment pentru copii este „cel mai modern și spectaculos” din țară: „În România, garantat, nu mai există nimic mai frumos!”.

„Modernizarea Compartimentului Clinic de Radiologie Pediatrică oferă copiilor un spațiu deosebit, amenajat frumos, care cu siguranță va contribui la diminuarea experienței neplăcute pe care o presupune orice boală”, a spus Iustin Cionca, într-o postare pe rețelele de socializare. 

În același timp, a mai anunțat președintele Consiliului Județean, se lucrează la modernizarea majorității secțiilor spitalului, dar și la extinderea Unității de Primiri Urgențe și a Ambulatoriului. Acesta a mai anunțat, în aceeași postare, „construirea a patru spitale noi și dotarea acestora cu aparatură medicală nouă și performantă”. 

Zilele trecute, a fost sfințit acest compartiment, în prezența cadrelor medicale din Spitalul Județean de Urgență, dar și în prezența conducerii Direcției de Sănătate Publică Arad. 

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment