Conferința Națională Alzheimer 2021, Ediția a 11-a

Conferința Națională Alzheimer 2021, Ediția a 11-a

În perioada 24-27 februarie 2021, va avea loc cea de-a 11-a ediție a Conferinței Naționale Alzheimer, având ca temă principală: Problematica demenței în timpul pandemiei cu COVID-19. Din cauza contextului actual, acest eveniment se va desfășura exclusiv online, după cum precizează Prof. Dr. Cătălina Tudose, Președintele Conferinței v-CNAlz 2021, Președinte Societății Române de Alzheimer.

Organizatorul principal al acestei conferințe este Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie, cu sprijinul Societății Române de Sprijin a Vârstnicilor și Suferinzilor cu Afecțiuni de tip Alzheimer, iar partenerii sunt de la nivel național și internațional – Alzheimer Europe, Alzheimer Disease International, Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie, Societatea de Neurologie din România, Societatea Română de Geriatrie și Gerontologie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative din România.

Citește și: Excelența medicală din România, premiată la nivel european

Structura evenimentului

Din cauza pandemiei de COVID-19, nu doar condițiile de organizare a evenimentului sunt diferite, dar mai ales problematica referitoare la diagnosticul, tratamentul și instituționalizarea persoanelor care suferă de demență, „ceea ce presupune abordări diferite cu adaptarea la noile condiții ca și stabilirea urgentă de soluții pe termen scurt și lung”, afirmă Prof. Dr. Cătălina Tudose în invitația sa adresată medicilor. 

Citește și: Pacienții asigurați vor putea solicita gratuit analize de screening pentru descoperirea bolilor

Principalele teme de dezbatere vor fi strategiile de diagnostic și de îngrijire a persoanelor care suferă de demență, în contextul actual, dar în cadrul acestui eveniment vor fi analizate și rezultatele cercetărilor din domeniile neuroștiințelor, neuroimagisticii.

De asemenea, din cauza faptului că, în prezent, multe dintre consultații sunt desfășurate online, în cadrul acestei conferințe se va încerca o abordare adaptată la acest tip de examinare, pentru ca medicii să poată analiza cât mai bine starea de sănătate a pacientului consultat la distanță.

La fel ca în edițiile precedente, Conferința Națională Alzheimer din 2021 va include un amplu program educațional, alcătuit din cursuri adresate studenților, asistenților medicali, rezidenților și specialiștilor în psihiatrie, neurologie, geriatrie și medicina de familie și  psihologilor clinicieni, neuropsihologilor.

Pe lângă acest program educațional, se vor organiza dezbateri pe marginea politicii sanitare lansate în cadrul proiectului Sănătatea mintală – prioritate pe agenda publică!, care se află în curs de desfășurare.

„Avem convingerea că vom avea o conferință reușită și în acest nou format, că vom beneficia de informații și recomandări care să ne ofere o abordare atât teoretică, cât și practică a provocărilor cu care ne confruntăm în viața noastră profesională și personală”, a declarat Președintele Conferinței v-CNAlz 2021.

Citește și: Medici pro și contra vaccinului anti-COVID

Participarea medicilor

Medicii care își doresc să participe la această conferință se pot înscrie până pe 31 ianuarie 2021, în perioada de pre-înscriere, accesând link-ul oferit pe site-ul Conferinței Naționale Alzheimer.

Fiecare medic înscris va primi un document de participare cu menţiunea orelor de Educaţie Medicală Continuă (EMC) cu care va fi creditată Conferința Națională Alzheimer 2021 de către Colegiul Medicilor din România (pentru medici).

În cazul în care participanții medici se vor înscrie cu conferințe, cursuri, e-Postere vor primi suplimentar o adeverință pentru lucrări, necesară Colegiului Medicilor din România pentru calculul punctajului profesional. Dacă doriți să vă înscrieți la conferință cu o astfel de lucrare, deadline-ul este până pe 15 ianuarie 2021, accesând formularul de pe site.

Important de știut este faptul că aceste credite sunt valabile numai pentru medicii membri ai CMR.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment