A fost lansat Memorialul Eroilor din Sănătate

A fost lansat Memorialul Eroilor din Sănătate

Sindicaliștii din Federația „Solidaritatea Sanitară” au lansat, recent, Memorialul Eroilor din Sănătate, pentru a onora jertfa angajaților din sistemul sanitar.

Toate fotografiile cadrelor medicale care și-au pierdut viața în urma infectării cu virusul Sars-CoV2 sunt grupate într-o galerie interactivă pe pagina de internet a Federației. 

Asistenți medicali, medici de familie, personal TESA (tehnic, economic și social administrativ), personal din cadrul serviciului de ambulanță care au murit din aprilie și până în luna noiembrie sunt menționați în acest memorial. 

Citește și De copiii cadrelor medicale cine se ocupă?

Construit special pentru mediul online, Memorialul prezintă atât o perspectivă de ansamblu asupra lucrătorilor din sănătate care şi-au făcut datoria cu preţul propriei vieţi cât şi una de detaliu, ce permite cunoaşterea fiecăruia dintre eroii de până acum”, explică Federația. 

Pe pagină au fost introduse detalii precum fotografie, nume, funcție, județ și instituția în care a lucrat. Administratorii platformei au oferit și posibilitatea de a aprinde o lumânare virtuală, de a scrie un mesaj sau a depune o floare simbolică. 

Memorialul Eroilor din Sănătate este metoda prin care lucrătorii din sănătate sunt cinstiți fiind respectate, de asemenea, regulile de protecție împotriva coronavirusului. 

Citește și Distanțarea față de familie și prieteni – prețul plătit de cadrele medicale

Sursa foto: Federația “Solidaritatea Sanitară”

În prezent, sunt incluse imagini și detalii de la 68 de cadre medicale decedate. Reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară” încurajează transmiterea de imagini și o scurtă descriere cu eroii din sănătate, cu mențiunea că este importantă permisiunea familiei pentru acest lucru.

Potrivit datelor colectate de Federație, numărul de lucrători din sănătate infectați SARS-CoV-2 până acum a depășit 10.000. 

Dintre ei, 68 au decedat la datorie. O rată de 6,8 decedați la mia de lucrători. Este cea mai mare rată de deces în rândul grupei de vârstă specifică lucrătorilor din sănătate”, subliniază sursa citată într-o informare publică.

Ponderea salariaților din sănătate infectați, din totalul cetățenilor din România confirmați cu coronavirus, este de 2,1%. Salariații din sistemul sanitar care s-au infectat lucrează în 294 de spitale și unități din 42 de județe. 

Citește și Rolul pe care îl au angajații din sistemul medical în timpul pandemiei și cu ce greutăți se confruntă aceștia

Una din 47 de persoane infectate este salariat din sănătate”, mai arată sursa citată.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România. 

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment