Comisia Europeană a aprobat vânzarea primei inimi artificiale

Comisia Europeană a aprobat vânzarea primei inimi artificiale

Acțiunile Carmat SA au înregistrat cel mai mare câștig din ultimii șapte ani după ce compania a primit aprobarea de a vinde prima inimă artificială din Europa, punctul culminant al unui efort de 27 de ani care a început cu un pitch de la un chirurg cardiac francez la un companie aerospațială.

Compania o poate vinde acum în Uniunea Europeană ca o soluție pentru un transplant de inimă pentru pacienții care suferă de insuficiență cardiacă în stadiu final ireversibil.

A durat 10 ani până ce Carmat să obțină aprobarea Comisiei Europene și „este un record, având în vedere complexitatea unui astfel de dispozitiv”, a declarat joi directorul general al Carmat, Stephane Piat, într-un interviu.

Carmat intenționează să intensifice producția dispozitivului în ianuarie.

Citește și: Laserele ultra-precise elimină celulele canceroase fără a deteriora țesutul din apropiere

Unde se va vinde prima inimă artificială:

Vânzările vor începe în acest an în Franţa şi se vor extinde apoi în Uniunea Europeană, ia prețul său va fi de 180.000 de euro.

Chirurgul și inventatorul valvelor cardiace Alain Carpentier i-au propus industriei franceze Jean-Luc Lagardere să dezvolte o inimă artificială în 1993. 

Lagardere a pus la dispoziția lui Carpentier câteva laboratoare și ingineri de la compania sa de rachete Matra, iar proiectul s-a extins de-a lungul anilor, inclusiv prin fuziuni care au făcut ca Matra să devină parte a ceea ce este acum Airbus SE.

„Marcajul CE este crucial pentru pacienți și compania franceză a obținut aprobarea pentru un blockbuster, având în vedere cât de mare este nevoia medicală și cât de rare și ineficiente sunt alte soluții”.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment