Colegiul Medicilor: Formularul pentru obținerea avizului anual de liberă practică, modificat

Colegiul Medicilor: Formularul pentru obținerea avizului anual de liberă practică, modificat

Formularul necesar pentru eliberarea avizului anual de liberă practică a fost schimbat la finele lunii februarie. 

Potrivit unui anunț al Colegiului Medicilor (semnat de Cătălina Poiană, președintele Colegiului) din București, formularul a fost modificat începând cu data de 22 februarie, în conformitate cu prevederile din decizia nr. 5, adoptată în decembrie 2020.

Colegiul Medicilor subliniază, în același anunț, că avizul anual de liberă practică (ALP) poate fi semnat cu sigiliu electronic, dacă este aleasă această variantă. Acest sigiliu înlocuiește semnătura olografă, timbrul sec și ștampila Colegiului Medicilor al Municipiului București (CMMB). Formularul poate fi descărcat de pe portalul CMMB la secțiunea „Documente CMR semnate”. 

Citește și Cum obții certificatul de membru al Colegiului Medicilor: acte necesare

În situația în care optați pentru eliberarea Avizului de Liberă Practică (ALP) semnat electronic, acesta nu poate fi eliberat și pe suport de hârtie cu semnătura olografă (conform recomandărilor din Decizia 5/18.12.2021 a CMR)”, mai atrage atenția informarea semnată de președintele Colegiului. 

Cererea trebuie completată cu toate informațiile cerute pentru a fi actualizate datele și, ulterior, trebuie bifată opțiunea dorită pentru a fi eliberat avizul anual.

Documentele necesare pentru a fi obținut avizul pot fi depuse direct prin portal, prin e-mail (la adresa [email protected]) sau chiar direct la sediul Colegiului Medicilor Municipiului București (situat pe strada Avram Iancu, nr. 1, Sector 2). 

De menționat este că, în cazul în care este solicitat avizul semnat electronic, indiferent de modul în care sunt depuse documentele necesare (fie prin email, portal sau direct la instituție), ALP va fi încărcat direct în contul medicului, din portalul CMMB.

Citește și Medic | acte necesare pentru angajare

În cazul în care se optează pentru transmiterea documentelor prin e-mail, și nu a fost recepționat un mesaj de confirmare din partea Colegiului Medicilor, în ziua următoare trebuie retransmis e-mailul. În acest fel, este evitată situația ca mesajul solicitantului de aviz să ajungă în Spam.

Dacă este optată transmiterea cererii prin portal CMMB, solicitantul trebuie să urmărească statusul cererii. 

Ești medic și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România. 

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment