Ce te-a inspirat sa alegi meseria de asistent medical?

Ce te-a inspirat sa alegi meseria de asistent medical?

Oricine a ales meseria de asistent medical are o poveste in spate cu care a pornit la drum. Am fost curiosi sa le aflam povestile, asa ca i-am intrebat: „Ce te-a inspirat sa te faci asistent medical?”

Inspirati de povestile medicilor care au ales aceasta meserie, am lansat aceasta intrebare si in comunitatea de asistenti medicali. Am aflat ca meseria de asistent medical este atat de complexa, incat devine esentiala pentru sistemul medical si vine la pachet cu tone de satisfactii, recompense, oportunitati si provocari. Din declaratiile asistentilor am identificat cateva lucruri care i-au inspirat si motivat sa aleaga aceasta meserie.

Majoritatea asistentilor au cel putin un lucru un comun: vor sa-i ajute pe cei aflati in suferinta. Nu numai ca joaca un rol de ingrijitor in viata pacientilor, dar petrec timp impreuna si, in anumite circumstante, leaga prietenii de lunga durata, ajung sa stie lucruri confidentiale despre pacienti si devin consilierii lor de incredere.

Ingrijirea medicala administrata de asistentele medicale nu este doar un remediu temporar, este vorba de o implicare continua si intelegerea afectiunilor fiecarui pacient in parte.

Pe langa atentia medicala oferita pacientului, asistentul medical ajuta la satisfacerea nevoilor lor emotionale, sociale si spirituale, avand posibilitatea sa trateze intreaga persoana, trup si suflet.

Este nevoie de un anume tip de personalitate pentru a bifa aceste roluri, iar acela este cel de asistent medical.

Ce te-a inspirat sa te faci asistent medical?

Alexandra: ” Dorinta de a ii ajuta pe cei in nevoie, dorința de a le alina durerea celor suferinzi, precum si empatia fata de cei aflati in suferint. Atunci cand m-am decis sa fiu asistent medicat mi-am facut o promisiune ca o sa am un comportament si o conduita asa cum as vrea ca alti asistenti sa o aiba referitor la persoana mea…mi-am promis mie, ca atunci cand voi fi asistenta, voi incerca sa alin, in primul rand, suferinta prin vorbe calde, prin caldura sufletului. In opinia mea, asta conteaza mai mult decat 50% din actul medical…ca atunci cand administrezi un tratament, sa il consideri pe cel caruia ii administrezi tratamentul, parintele, fratele sau sora ta, copilul sau bunicul tau…”

Luana: „Gandul ca pot sa fac un bine pentru cei din jur. Gandul ca pot ajuta la salvarea unei persoane. Nu e o meserie usoara, dar cunosti fel si fel de oameni si de caractere si te formezi si tu altfel ca om, inveți sa te adaptezi la orice situatie si sa pretuiesti viata mai mult.” 

Mihaela: „Hotararea de a lucra ca asistenta medicala am luat-o atunci cand am vazut multa suferinta din jurul meu, lucram intr-un azil ca infirmiera, nu aveau asistenta medicala. Desi am invatat sa le accord ingrijirea necesara si primul ajutor, uneori, pacientii, imi mureau in brate. Sunt empatica atrageam suferinta asupra mea, mult timp am fost marcata caci nu aveam dogma necesara pentru a face mai mult pentru pacientii aflati in suferinta.”

Caty: „Intr-o lume in care dragostea de oameni si empatia aproape ca au disparut, eu ma simt binecuvantata ca pot arata dragoste si empatie. In orice meserie o poti face, dar eu ca asistenta in urgenta, unde oamenii sunt de tot felul , copii, batrani singuri , bolnavi de cancer, speriati si oameni care pierd intr-o clipa pe cei dragi, cum sa nu-i mangai ? Cum sa nu le zambesc ? Cum sa nu ii tin de mana ? Cum sa nu ii incurajez ? Cum sa pot sa nu le spun ca totul e in mana lui Dumnezeu si sa se increada in El si ca tot ce face El e bine? Noi nu putem face nimic fara Dumnezeu. Este una din cele mai binecuvantate meserii! Iubiti oamenii chiar si atunci cand, uneori, nu merita ! E minunat ! Cand, uneori, vine un pacient si imi multumeste, inima mea plange.”

Alexandra: „Mi-a plăcut de mica acesta meserie! Mama mea lucreaza la spitalul de copii din Brasov si atunci cand eram mica mergeam la ea in vizita. Eram foarte curioasa de sala de operatie, de injectii, de branule, eram pasionata de tot universul medical. Am hotarat ca la terminarea liceului sa dau la asistenti medicali si nu regret nicio secunda decizia luata! Ma regasesc in acesta meserie. Imi place mult!!!”

Dana: „M-a inspirat moartea unui parinte. Fiind copil, pe atunci, si neputincios, mi-am promis mie sa invat sa pot ajuta sau macar sa particip la ajutarea pacientilor in starea mamei mele. Si m-a ajutat Dumnezeu sa imi pot implini visul.

Angelica:„ La 4 ani, cand pentru amigdalita de care sufeream mi se facea penicilina intramuscular si suportam usturimea aceea aproape saptamanal pana cand am fost operata si am scapat. La 4 ani deci am hotarat ca voi deveni asistenta medicalăaexact ca Neta, asistenta care imi facea injectiile atat de usor incat nu mai simțeam durerea. Visul a devenit realitate si astazi toti pacienții mei sunt bucurosi si imi multumesc cand le fac injectiile atat de usor, ca si Neta. Jumatate de secol a trecut, dar exemplul ei inca imi este si imi va fi mereu viu in minte.

Elena: „In urma unei experiente de volunatariat. Eram voluntar la Crucea Rosie si, dupa toata experienta traita acolo, am decis sa fac scoala de asistenti medicali.

Faptul ca pacientii isi pun viata in mainile celor care li acorda ingrijire, demonstreaza actul final de incredere. Meseria de asistent medical este una mare onoare, dar si cu multiple responsablitati. De la provocari de impacturi profunde in comunitati pe care le pot avea asistenii, aceasta meserie poate culege recompense toata viata.

Daca esti asistent medical si vrei sa ne spui povestea ta, ne-ar placea sa o auzim. Povestea ta poate fi picatura de inspiratie a unui tanar la inceput de drum.

 

Daca doresti sa fii la curent cu ofertele de cariera, dar si cu noutatile din domeniul medical, creeaza un cont gratuit pe MEDIjobs aici.

Despre Autor

Diana Chiţu

Curatoare de informații. Organizatoare. Nature lover and part-time dancer. Nu deține obsesii și posesii.

Facebook Comment