Ce poți face vara pentru viitoarea ta carieră în medicină?

Ce poți face vara pentru viitoarea ta carieră în medicină?

Dezvoltarea unei cariere de succes în domeniul medicinei nu este deloc o muncă ușoară. E nevoie de timp, răbdare, perseverență și un strop de talent pentru a te bucura de cele mai bune rezultate. Dacă te-ai hotărât că vrei să devii medic ar trebui să știi că viața unui cadru medical este presărată de multe obstacole. Tocmai de aceea, pregătirea din timp este mai mult decât necesară. Învățarea continuă devine atuul oricărui cadru medical care își dorește să atingă performanțe profesionale extraordinare. De asemenea, este un principiu care îți va aduce beneficii numeroase pe toate planurile. „Oricine continuă să înveţe rămâne tânăr”, spunea Henry Ford, geniul care a revoluționat industria auto.

Vei ajunge, așadar, să fii mai atent/ă la detalii și să găsești soluții ingenioase în situații care necesită reacții imediate. Un medic este nevoit să se confrunte aproape zilnic cu cazuri urgente, în care viața oamenilor atârnă de un singur răspuns. Astfel, dacă visezi cu ochii deschiși la un viitor strălucit în medicină, ar trebui să iei în calcul câteva aspecte importante.

Citește și 10 sfaturi pentru medicii aflați la început de drum

Cum te pregătești pe timp de vară?

Vacanța de vară devine una dintre cele mai eficiente perioade pe care le poți dedica învățatului. Este momentul în care îți poți doza toată energia disponibilă pentru a cunoaște în profunzime domeniul medical. Astfel, vei afla mai mult ca sigur trucuri și informații utile, care îți vor fi de mare folos pe viitor.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te pregătești eficient pe timp de vară pentru o carieră de succes în medicină:

–   Găsește resursele necesare – Abonează-te la reviste de specialitate și alocă timp cititului. Fii la curent cu noile tendințe în ceea ce privește tehnicile de lucru și echipamentele utilizate pentru derularea activităților. Medicina este într-o continuă schimbare, tocmai datorită digitalizării constante. În următorii ani este foarte posibil să apară alte lucruri, menite să eficientizeze atât treaba medicilor, cât și experiențele pacienților. De asemenea, e important să jonglezi fără probleme cu termenii de specialitate utilizați în ramura pe care ai ales-o.

–   Discută pe larg cu cei care activează deja într-un asemenea domeniu – Ia legătura atât cu medicii care au acumulat experiență în domeniu, dar și cu cei proaspăt ieșiți de pe băncile facultății. Nu ezita să le adresezi întrebări despre experiențele acumulate de-a lungul timpului, dar și despre felul în care au gestionat diverse situații.

–   Dezvoltă-ți repere demne de urmat – Una dintre cele mai eficiente metode când vine vorba de învățat este să urmezi exemplul celor mai buni. În 2011 a fost realizată o listă cu cei mai buni doctori din România, definitivată în funcție de preferințele pacienților. Evident că este foarte posibil ca lista să nu mai arate la fel acum. Însă îți poți forma cu ușurință o părere despre ce înseamnă să fii cu adevărat un medic bun. Ba chiar poți lua legătura cu mulți dintre ei.

–   Echilibrul este elementul cheie care te va ajuta să reușești – Îmbină distracția cu învățatul dacă vrei ca informațiile să se întipărească mai bine în memorie. Vara este sezonul vacanțelor și al petrecerilor cu prietenii. Tocmai de aceea ar trebui să îmbini utilul cu plăcutul pentru a nu ajunge la suprasolicitare.

Te-ar putea interesa și Cum să îți începi cariera cu dreptul, fără să comiți greșeli

Găsirea jobului ideal – Un alt pas important în cariera de medic

Un alt aspect foarte important când vine vorba de pregătirea pentru viitoarea carieră de medic este găsirea locului de muncă ideal. Mediul de lucru are un rol semnificativ în definitivarea unor rezultate de succes. Principiile după care funcționează echipa, dar și dotările unității sanitare sunt elemente definitorii pentru orice cadru medical care își dorește să ajungă cât mai sus.

Există de asemenea și alte lucruri pe care va trebui să le iei în calcul pentru a te bucura de experiențe unice:

–   Trasează niște obiective clare – Cum vrei să arate cariera ta peste 10 ani? Ce fel de medic vrei să devii? Care sunt cele mai importante lucruri pe care vrei să le obții din punct de vedere profesional? Cu asemenea întrebări ar trebui să debutezi în carieră. Setează-ți obiective atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

–   Analizează cu atenție toate ofertele disponibile pe piață – Reputația instituției poate spune foarte multe lucruri despre felul în care își derulează activitățile personalul medical. Fă o listă cu cele mai recomandate locuri și nu ezita să faci câteva vizite pentru a te asigura că totul iese conform așteptărilor.

Citește și Cum să te angajezi ca medic rezident | condiții de angajare și acte necesare

–   Apelează la noile tehnici de recrutare în domeniul medical – Când vine vorba de procesul de angajare, majoritatea medicilor, mai ales cei la început de drum își doresc să găsească cât mai repede un post liber. Tocmai de aceea, acceptă orice ofertă fără să mai stea pe gânduri. Dorința de a profesa cât mai repede poate avea însă repercusiuni asupra evoluției personale a medicului. De cele mai multe ori, cadrele medicale ajung în medii stresante, care nu fac altceva decât să le genereze stări de oboseală, epuizare sau chiar anxietate. Dacă vrei să eviți cu orice preț asemenea situații, MEDIjobs este soluția potrivită. Este cea mai mare platformă de recrutare din România în domeniul medical și garantează rezultate imediate, indiferent de experiența medicului. Tot ce trebuie să faci este să-ți creezi un cont și să explorezi toate posturile puse la dispoziție în funcție de cerințele și nevoile tale. Platforma se bucură de o bază de date impresionantă. Tocmai de aceea ofertele de muncă se adresează unui număr ridicat de specializări.

Concluzii

Învățarea continuă este unul dintre trucurile care te vor ajuta să obții rezultate excepționale ca medic începător. Vara este una dintre cele mai indicate perioade în care poți aloca mai mult timp studiului. Abonează-te la cărți de specialitate și ia legătura cu medici apreciați pentru reușitele acumulate de-a lungul timpului. De asemenea, puterea exemplului poate face minuni când vine vorba de noile începuturi. Nu uita că a găsi jobul ideal într-o asemenea industrie poate deveni o misiune extrem de ușoară cu ajutorul MEDIjobs. Platforma este dedicată tuturor celor care își doresc debuteze armonios în carieră, dar și celor cu multă experiență în spate.

Bucură-te de experiențe unice și de o carieră de succes în domeniul medical cu ajutorul platformei de recrutare MEDIjobs!

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

REDSEM

Pasiunea pentru scris și modul în care am ales să mixez curiozitatea pentru domeniul medical și redactare sunt cele care mă fac să vă prezint articole elaborate. Îmbinarea dintre artă și știință este ceea ce definește stilul meu. Vă invit pe toți la lectură plăcută și sper să găsiți informații esențiale în textele mele.

Facebook Comment