Medicii și asistenții medicali se pot înscrie ca voluntari pentru tratarea răniților din Israel

Medicii și asistenții medicali se pot înscrie ca voluntari pentru tratarea răniților din Israel

Cadrele medicale care doresc să ajute victimele atacurilor teroriste din Israel se pot înscrie ca voluntari, în cadrul unei campanii lansate de Ministerul Sănătății.

Ministerul condus de Alexandru Rafila a lansat, luni, un apel către personalul medical din România care dorește să ajute la tratarea răniților și la completarea echipelor medicale din Israel, în funcție de eventualele solicitări venite din partea acelui stat. Anunțul a fost postat pe pagina oficială a Ministerului Sănătății, însă Alexandru Rafila a avut cu o zi înainte o declarație în acest sens. 

„Acest sprijin ar putea consta în echipe medicale formate din voluntari – şi ştiţi bine că noi am făcut acelaşi lucru şi în ceea ce priveşte catastrofa care a avut loc în Turcia, atunci când a fost un cutremur foarte puternic – şi, de asemenea, în furnizarea de sânge sau în hemoderivate”, a spus Alexandru Rafila, la un post de televiziune, potrivit hotnews.ro.

Astfel, medicii și asistenții medicali care doresc să devină voluntari se pot înregistra accesând un formular în care își lasă datele și în care notează, de asemenea, perioada în care sunt disponibili. 

Acesta nu este singurul apel pe care îl face Ministerul Sănătății pentru victimele atacurilor teroriste din Israel. Tot pe pagina oficială, este publicată lista centrelor de transfuzie unde se poate dona sânge pentru răniți. Doritorii pot dona sânge între orele 7:30 – 17:00, anunță instituția. 

Încă de sâmbătă, Alexandru Rafila a anunțat că instituția pe care o conduce este solidară cu statul Israel și că va oferi sprijin victimelor. „De-a lungul timpului, România și Israel au avut o relație durabilă în ceea ce privește cooperarea în domeniul medical și suntem convinși că prin solidaritate vom depăși aceste momente dificile. Ministerul Sănătății, împreună cu Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă mobilizează profesioniștii din sănătate care doresc să facă parte din echipe medicale disponibile pentru deplasarea în zonele afectate, în funcție de eventuale solicitări ale părții israeliene”, se arată în anunțul Ministerului.

Ești specialist medical și îți cauți un loc de muncă mai bun? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment