Calendarul complet al examenelor organizate în 2023

Calendarul complet al examenelor organizate în 2023

Pe parcursul anului 2023, sunt organizate 11 examene importante și sesiuni de înscriere pentru obținerea de titluri pentru medici, medici stomatologi și farmaciști. Ministerul Sănătății a publicat calendarul complet al examenelor din 2023, care încep în ultima parte a lunii martie și se încheie la finele lunii noiembrie. 

Examenele vor fi desfășurate în următoarele zile:

În ultima decadă a lunii martie – are loc sesiunea de înscrieri pentru a doua specialitate pentru medici, stomatologi și farmaciști. Este menționat în anunț că este vorba despre specialitate în regim cu taxă. 

12 aprilie – va avea loc examenul de obținere a titlului de medic, stomatolog și farmacist specialist.

14 mai – este organizat concursul de intrare în rezidențiat pentru locurile și posturile rămase neocupate în sesiunea din toamna anului trecut. Este vorba despre 626 de locuri libere. 

17 mai – în această zi are loc examenul pentru obținerea de atestate de studii complementare pentru medici, medici stomatologi și farmaciști. 

31 mai – la finele lunii este organizată proba pentru obținere a gradului de specialist sau specialist principal pentru biologi, biochimiști și chimiști. 

21 iunie – medicii, medicii stomatologi și farmaciștii vor susține proba pentru obținerea gradului de primar.

9 septembrie – toamna aduce examenul pentru obținerea titlului de medic specialist anestezie și terapie intensivă și a diplomei EDA (Diploma Europeană în Anestezie). 

11 octombrie – este organizată o sesiune de examen de obținere a titlului de medic, stomatolog și farmacist specialist. 

Prima decadă din luna noiembrie – medicii, medicii stomatologi și farmaciștii specialiști se pot înscrie pentru a doua specialitate în regim cu taxă. 

8 noiembrie – are loc examenul pentru obținerea de atestare de studii complementare pentru medici, stomatologi și farmaciști.

19 noiembrie – este organizat concursul de intrare în rezidențiat pentru domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. 

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment