Compania BioNTech lucrează la un vaccin împotriva cancerului, pe bază de ARN mesager

Compania BioNTech lucrează la un vaccin împotriva cancerului, pe bază de ARN mesager

Înainte de apariția pandemiei de COVID-19, compania farmaceutică germană BioNTech studia un potenţial vaccin împotriva cancerului, folosind tehnologia ARN mesager.

Astfel, având la bază aceste studii incipiente și această tehnologie, în câteva săptămâni, oamenii de ştiinţă de la BioNTech au dezvoltat un vaccin experimental în parteneriat cu gigantul farmaceutic american Pfizer.

Citește și Primul studiu care evaluează răspunsul imun al organismului la vaccinarea împotriva COVID-19

Tehnologia ARN mesager și cancerul

Comunitatea biotehnologiei studiază ARN mesager de două decenii. Platforma medicală funcţionează pe baza unor instrucţiuni pentru transformarea proteinelor antigenice găsite pe suprafaţa unui virus în celulele corpului. Antigenul este apoi copiat şi produs în mai multe celule pentru a crea sistemul imunitar împotriva acelui virus specific.

În cazul cancerului, ARN mesager este investigat ca o modalitate de a furniza celulelor codurile proteice dintr-o tumoră specifică, care ar putea fi personalizate pentru a se potrivi cu mutaţiile cancerului unei persoane. Celulele produc apoi aceste proteine ​​şi antrenează sistemul imunitar pentru a proteja organismul de cancer.

Avem mai multe vaccinuri diferite împotriva cancerului pe bază de ARN mesager. Deşi este prea devreme pentru a prezice când va fi disponibil un astfel de vaccin, perspectiva este promiţătoare. Este foarte dificil de prezis în dezvoltarea inovatoare. Dar ne aşteptăm să fie gata în câţiva ani”.

Citește și Laserele ultra-precise elimină celulele canceroase fără a deteriora țesutul din apropiere

O altă companie care folosește această tehnologie în crearea vaccinurilor este Moderna. Compania, care a dezvoltat un alt vaccin anti-COVID-19 pe bază de ARN mesager, investighează, de asemenea, potenţialul tehnologiei în tratarea şi prevenirea altor boli. Firma are 24 de vaccinuri pe bază de ARNm sau terapii în lucru, inclusiv trei proiecte de vaccinare anunţate în ianuarie: unul pentru HIV, unul pentru gripa sezonieră şi al treilea virus Nipah, care provoacă encefalită şi are o rată a mortalităţii de până la 75%.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România. 

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment