Auditul medical | modalitati eficiente de a trece cu succes peste verificari

Auditul medical | modalitati eficiente de a trece cu succes peste verificari

Auditul medical verifica periodic institutiile medicale pentru a se asigura ca personalul medical respecta politicile si procedurile necesare si ofera pacientilor o ingrijire corespunzatoare.

O institutie medicala poate trece cu usurinta de verificarea auditului daca informatiile oferite acestuia sunt corecte. Incalcarea regulilor si a legilor de functionare poate duce la amenzi sau chiar la suspendarea activitatii institutiei. 

Cu toate acestea, auditul medical reprezinta o parte importanta in acest sistem si nu numai, intrucat verifica practica medicala in comparatie cu standardele existente si acceptate, iar daca acestea nu sunt respectate, voit sau nu, auditul va lua masuri in privinta institutiei si a cadrelor medicale existente in cadrul acesteia.

Auditul ia in considerare procedurile adoptate pentru a diagnostica pacientii, metodele utilizate pentru a furniza ingrijiri medicale si tratament, utilizarea resurselor si efectul rezultatului impreuna cu calitatea vietii pacientului.

Desi nu exista nici o modalitate de a evita controlul auditului medical, sunt cateva modalitati de a va pregati, care va vor ajuta sa evitati aparitia rezultatelor negative in urma verificarii.

Iata 8 modalitati eficiente de a trece cu succes peste auditul medical: 

1. Evitati greselile de codificare

Codificarea faciliteaza procesul de facturare prin aducerea uniformitatii in cazul procedurilor prin coduri. Folosind coduri standard de diagnostic si coduri de procedura, personalul medical se asigura ca auditul va recunoaste articolul facturat si modul in care diagnosticul garanteaza acea procedura, test sau tratament. 

Pentru a preveni greselile de codificare, asigurati-va ca va sunt la indemana si folositi codificatori adecvati in conformitate cu recomandarile auditului.

2. Documentati-va temeinic

Documentarea corecta este esentiala pentru furnizarea asistentei medicale de calitate pacientilor, dar si pentru facturarea cu exactitate a serviciilor. Serviciile facturate trebuie sa corespunda cu documentatia din graficul pacientului. 

3. Efectuati simulari

Puteti face simulari de audit pe baza acelorasi criterii pentru a descoperi ceea ce ar fi gresit, inainte sa apara la usa auditul. Desi nu exista o metoda exacta pentru a determina ce ar gasi un auditor, exista cateva lucruri care pot fi facute pentru a crea o lista standard de verificare.

4. Pregatiti si implementati politicile si procedurile necesare

Managerii de institutii medicale ar trebui sa pregateasca si sa puna in aplicare politici bazate pe liniile directoare pentru a trece cu bine peste verificarea auditului. Oferirea metodelor documentate de efectuare a sarcinilor personalului medical reprezinta un mod eficient de prevenire a erorilor care pot fi sanctionate de catre audit. 

5. Examinati si investigati verdictul auditului

Desi se intampla destul de rar, auditorii pot face greseli care pot duce la sanctiuni fara motiv. Pentru a preveni aceasta intamplare, acordati-va timp pentru a efectua un auto-audit. Nu numai ca acest lucru va protejeaza institutia, dar, mai important, auditul este cea mai buna experienta de invatare pentru a obtine cunostinte despre cum se realizeaza auditul si la ce sa va asteptati pe viitor.

Citeste si: Ce trebuie sa stii despre acreditarea unitatilor sanitare

6. Educati-va personalul

Toate cadrele medicale care lucreaza in institutii medicale ar trebui sa inteleaga importanta auditului. In acest sens, este indicat sa desfasurati un antrenament sau un seminar despre importanta si scopul auditului. Nu numai ca acest lucru va va mentine personalul informat, dar va veti asigura ca toti angajatii vor respecta regulile. Incurajati un profesionalism suplimentar in zilele auditului. 

7. Pregatiti o echipa pentru audit

Pentru eficientizarea procesului de verificare si pentru a trece cu bine de auditul medical, este indicat sa alegeti cateva persoane care sa va reprezinte si pe care sa le pregatiti pentru a face fata provocarilor din cadrul acestei intalniri. 

Alegeti strategic cadrele medicale care sa va reprezinte, asigurati-va ca sunt cei mai buni comunicatori, pentru a crea echipa perfecta pentru audit. Ar ajuta, de asemenea, daca aveti colegi care au trecut printr-o astfel de verificare si au experienta necesara.

Asigurati-va ca reprezentantii institutiei sunt politicosi, profesionisti si inteligenti, pentru ca acestia vor furniza toate informatiile necesare auditului, in timp real. 

8. Folositi toata tehnologia disponibila

Folositi programe care sunt special concepute pentru acest tip de verificare. Puteti raspunde electronic la scrisoarea de audit si puteti incepe sa va pregatiti fisierele care vor fi analizate.

Cautati un program care sa functioneze bine si sa fie usor de invatat de catre echipa pe care o pregatiti, responsabila cu primirea auditului. Exista portaluri web, programe software si alte instrumente care vor permite echipei de audit sa urmareasca si sa raspunda la problemele interne si externe.

Desi este posibil sa nu puteti evita prezenta unei echipe de audit medical in institutia pe care o conduceti, puteti sa va asigurati ca sunteti complet pregatiti sa faceti fata unei astfel de verificari si sa treceti cu succes de aceasta etapa.

Citeste si: Employer branding | Ce este și cum te poate ajuta să îți crești afacerea?

Despre Autor

Mihaela Badiceanu

Iubeste să scrie. Pasiunea ei pentru scris se datorează și dorinței de a cunoaște și înțelege cât mai multe domenii, în special cel medical. Face acest lucru pentru a le oferi informații utile celor din jur, fapt ce îi oferă o satisfacție enormă. Motto-ul ei este „Dăruind vei dobândi” (Steinhardt).

Facebook Comment