Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale are un nou președinte

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale are un nou președinte

Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România are o nouă conducere, începând de marți, 14 ianuarie. Ministerul Sănătății a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă faptul că ministrul Victor Costache a numit-o pe Roxana Stroe în funcția de președinte al Agenției. 

Roxana Stroe va ocupa acest post de conducere temporar, până în momentul în care va fi organizat concursul de ocupare a postului de președinte în Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicală din România (ANMDMR), conform legislației în acest domeniu. 

Citește și Bugetul 2020 propus pentru Sănătate: Mai mulți bani la CNAS, mai puțini la Ministerul Sănătății

„Pe perioada mandatului temporar, va avea în atribuții realizarea obiectivelor din domeniul de activitate al ANMDMR, dar și organizarea strategiei pentru desfășurarea în mod transparent și corect a concursurilor de președinte și vicepreședinte pentru această instituții, informează Ministerul Sănătății în comunicatul de presă menționat. 

Ministrul Sănătății, Victor Costache, i-a solicitat Roxanei Stroe ca, în calitate de președinte al Agenției Naționale a Medicamentului, să se asigure ca metodologia de concurs pentru ocuparea funcțiilor de conducere în cadrul acestei instituții să fie „validată cu reputați specialiști din domeniu”.

Roxana Stroe este medic primar Farmacologie Clinică și lucrează în cadrul ANMDMR de la sfârșitul anului 2010. 

Citește și INTERVIU Ioana Nichita, farmacist-șef: “Ȋntr-o farmacie nu totul se rezumă la eliberarea de medicamente”

În prezent, Stroe ocupă funcția de coordonator al Directiei Farmacovigilență și Managementul Riscului. 

Din anul 2014, aceasta este membră în Comitetul de Farmacovigilență si Managementul Riscului al EMA (European Medicines Agency, n. r.), mai transmite Ministerul Sănătății, iar din martie 2019 membru altern al EMA Management Board.

Potrivit CV-ului său, Roxana Stroe a urmat cursurile Facultății de Medicină și Farmacie în perioada 2002-2008, iar din 2009 până în 2012 a lucrat ca medic primar Farmacologie Clinică în Spitalul de Urgență din București. De asemenea, Stroe este membru al Colegiului Medicilor din România din anul 2009.

Numirea sa în pozția de președinte al Agenției Naționale a Medicamentului vine după ce Marius Daniel Șișu a părăsit această funcție la începutul lunii ianuarie, ministrul semnând ordinul aferent.

Citește și Farmacistul clinician, „consilierul” din domeniul farmaco-terapiei pentru medic si pacient

Potrivit site-ului ANMDM, agenția este o instituție aflată în subordinea Ministerului Sănătății și are drept misiune evaluarea, la nivel de competență științifică, a documentației necesare de autorizare pentru punerea pe piața a unor medicamente. Agenția supraveghează tehnologiile medicale, dar și siguranța medicamentelor de uz uman aflate în circuit, prin inspecție și farmacovigilență.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment