Ministrul Sănătății a adoptat noile măsuri pentru asigurarea disponibilității medicamentelor

Ministrul Sănătății a adoptat noile măsuri pentru asigurarea disponibilității medicamentelor

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a semnat ordinul de modificare și completare a cadrului legal pentru asigurarea disponibilității medicamentelor folosite pentru a rezolva anumite nevoi speciale.

Conform ordinului, ministerul introduce o nouă procedură, mai clară, pentru acordarea autorizației de furnizare a medicamentelor destinate nevoilor speciale. În acest mod ”se creează cadrul legal pentru selectarea ofertei distribuitorului angro având ca prim criteriu punerea pe piață a medicamentului în cel mai scurt timp, într-un interval propus printr-un anunț publicat pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), ulterior urmând a fi aleasă oferta cea mai avantajoasă ca preț”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Sănătății.

Citește și Ordin al Ministerului Sănătății pentru a asigura medicamentele esențiale pacienților

De asemenea, modificările vizează anumite obligații explicite pentru distribuitorii de medicamente care beneficiază de această autorizație. Obligațiile au rolul de a asigura stocurile adecvate pe piață și de a evita o penurie, inclusiv pentru categoria de medicamente dedicate nevoilor speciale.

Totodată Agenția Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România va putea retrage autorizația distribuitorilor care nu respectă asigurarea disponibilității efective a medicamentelor pentru pacienți. Agenția va trebui să comunice lunar o situație a tuturor autorizațiilor pentru aceste medicamente și totodată să evidențieze informațiile legate de stoc, punerea pe piață a respectivelor medicamente, penurii sau întreruperi de distribuție, precum și orice alte probleme apărute pe lanțul de distribuție.

Lista medicamentelor poate fi găsită în Monitorul Oficial nr. 710/19 iulie, pag. 7-10.

Ești specialist medical și vrei să schimbi locul de muncă? Creează-ți acum un profil pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Sursă imagine: Ministerul Sănătății

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment