6 motive pentru care ar trebui să pui la punct un birou virtual

6 motive pentru care ar trebui să pui la punct un birou virtual

Din ce în ce mai mulți patroni, angajați proprii și manageri au început să pună la punct un birou virtual, pentru a putea oferi clienților, partenerilor, angajaților și pacienților un mod de a comunica eficient în timpul pandemiei de COVID-19.

Amenajarea unui birou virtual, chiar și în domeniul medical, vine la pachet cu o serie de beneficii, deci acum este timpul ca din poziția de manager de HR să propui această soluție, care să vină în ajutor tuturor celor ce lucrează remote sau au nevoie să comunice cu superiorii și personalul administrativ. Dacă încă nu ești convins, iată o serie de argumente în favoarea acestei idei:

Un birou virtual oferă posibilitatea de a lucra aproape de oriunde

În ziua de astăzi, oricine își dorește să lucreze de la distanță, pentru a evita burn-out-ul sau a respecta regulile de distanțare socială, ar trebui să se gândească la amenajarea unui spațiu de lucru virtual. Acesta permite angajaților să lucreze de oriunde din lume, indiferent că este vorba despre confortul propriei canapele sau chiar de o plajă. Dacă lucrezi în domeniul medical și poți face în așa fel ca eroii din linia întâi să aibă cât mai puțin contact cu pacienții contagioși, atunci încearcă să vezi cine are o conexiune bună la internet și să-i pui la dispoziție ustensilele necesare pentru a oferi consultații online.

Citește și Importanța leadershipului și a unei bune comunicări în timpul pandemiei COVID-19 în sistemul medical

Productivitate mai mare

Flexibilitatea oferită de lucrul de acasă face să existe mai mult echilibru personal-profesional, ceea ce duce într-un final la o productivitate mai mare. În acest fel, toată lumea este mulțumită, angajații deoarece nu mai pierd timpul pe drum și angajatorul pentru că munca este realizată cu scucces. Lucratul de acasă presupune și unele sacrificii, dar majoritatea celor care prestează astfel sunt mai relaxați și se pot concentra mai bine, părinții fiind mulțumiți că în timp ce-și duc la îndeplinire sarcinile pot avea grijă și de copii. 

Fără navetă

Un birou virtual este mai prietenos cu mediul înconjurător, însemnând că pe străzi sunt mai puține mașini care să elibereze dioxid de carbon în aer. În plus, acest lucru înseamnă că personalul medical se poate feri măcar de contactul cu ceilalți călători din transportul în comun, de exemplu. Toată lumea câștigă timp și își ajustează programul de lucru în funcție de restul treburilor casnice, dar într-adevăr, pentru anumiți profesioniști medicali, acest mod de lucru este imposibil.

Citește și Cele mai bune aplicații pe care să le folosești atunci când lucrezi de acasă

Angajații pot fi de oriunde din lume

Majoritatea spațiilor de birouri și a cabinetelor reale se bazează pe oameni care fac doar drumuri locale, deci sunt din zonă, însă un birou sau cabinet virtual înseamnă că oamenii pot fi angajați de oriunde din lume, ceea ce presupune și creearea de noi locuri de muncă, precum medic de familie virtual sau consultanță medicală online. Acest lucru înseamnă că în echipa ta vei avea mai mulți oameni dedicați meseriei lor, deoarece un spațiu virtual elimină anumite presiuni impuse de societate.

Suport virtual pentru organizație

Există deja pe piață mai multe pachete care includ tot ce-ți trebuie pentru un birou virtual, printre care admini și softuri special destinate managementului, ceea ce înseamnă că-ți va fi mai ușor să fii cu ochii pe subalternii tăi. În acest sens, aplicații de mesagerie instant și conferințe video sau doar audio fac orice discuție să fie mai productivă decât dacă aceasta s-ar desfășura doar prin e-mail. Astfel proiectele sunt îndeplinite înainte de termenul limită. În cazul unităților sanitare, pacienții sunt mulțumiți că în ciuda Coronavirusului actual, pot beneficia și ei de asistență medicală, indiferent de problema pe care o au.

Economii

Încearcă să nu te atașezi prea mult de ideea de a lucra atât tu cât și restul lumii de acasă, fiindcă nu știi când se va termina de fapt totul și va trebui să reveniți la varianta inițială. Poți evita acest lucru realizând contracte de mentenanță lunară cu un programator și un web designer, fiecare angajându-se că pune la dispoziție echipamentul necesar pentru buna desfășurare a activității, fără a fi nevoie de un angajament pe termen lung. Astfel, cheltuielile devin mai mici și profitul de obicei mai mare. 

Citește și Telemedicina sau consultațiile online – ce trebuie să știi?

Despre Autor

Ioana Roșca

Pasionată de călătorii și lectură, urmează o carieră în jurnalism deoarece își dorește ca în fiecare zi să îmbine utilul cu plăcutul. Iubește provocările, noutățile și vede întotdeauna partea bună a oamenilor, încercând să fie prietenă cu toată lumea și să învețe mereu câte ceva de la oricine.

Facebook Comment