5 sfaturi despre cum poti incepe curatenia de primavara cu CV-ul tau

5 sfaturi despre cum poti incepe curatenia de primavara cu CV-ul tau

Fii la curent cu cele mai noi oportunitati de cariera in domeniul medical, cu un cont gratuit pe MEDIjobs. Creeaza-ti profilul aici.

Atunci cand ne gandim la curatenia de primavara, primul gand ne duce la o casa curata sau la mirosul florilor parfumate din gradina. In aceata primavara noi te provocam sa faci o “curatenie”  in carieta ta profesionala. De ce? Asa cum periodic ai grija de starea casei tale, si cariera ta are nevoie de o reimprospatare.

Astazi vom vorbi despre CV-ul tau. Avand in vedere ca CV-ul reprezinta o prima interactiune a angajatorului cu datele despre cariera ta, acesta trebuie sa fie intr-o stare cat mai buna. Fii pregatit/a cu cea mai buna versiune a CV-ul lui atunci cand un recruiter ti-l va solicita:

  1. Cum arata CV-ul tau?  

Un prim pas pe care noi ti-l recomandam este sa iti printezi CV-ul. Acest lucru te va ajuta sa vezi mult mai clar informatiile. Cu ajutorul unui pix poti taia detaliile care nu mai sunt relevante si poti adauga noi experiente si certificari dobandite intre timp. Ulterior iti poti scrie noul CV intr-un document pe care il poti pastra in laptop si/sau calculator. Daca vrei sa vezi care sunt campurile pe care ar trebui sa le punctezi, poti verifica modelul unui cv medical de nerefuzat.

  1. Evita greselile gramaticale

Dupa ce te-ai asigurat ca formatul CV-ului este complet, trebuie sa verifici daca exprimarea este una corecta. Totodata, ai in vedere ca fontul scrisului sa fie acelasi, si sa nu distribui textul in mai mult de 2 culori. Fii sigur/a ca nu exista fraze care au cuvinte lipsa sau cuvinte care au litere lipsa. Acorda o atentie sporita si greselilor gramaticale. Ele nu ar trebui sa existe. Vezi cum poti evita sa tastezi cuvinte gresite in Cv in doar 4 pasi.

  1. Evita folosirea jargonului

Este important sa ai in vedere ca CV-ul tau poate fi vazut prima data de un recruiter, un manager sau chiar un director medical. Din acest motiv, textul si formatul CV-ului trebui sa fie pe intelesul tuturor. Tot ce ai de facut este sa folosesti o exprimare simpla, fara adjective si/sau adverbe care nu sunt corelate cu realitatea.

  1. Fii sincer/a

De cele mai multe ori minciuna are picioare scurte si adevarul va iesi la iveala in cele din urma. Pentru a evita situatiile neplacute, noi iti recomandam sa apelezi la sinceritate inca de la inceput. Deasemea, nu omite sa iti actualizezi infomatiile in detaliu. Poate echipa pe care o coordonezi acum are mai multi coechipieri sau din contra, numarul lor a scazut. Actualizeaza aceste informatii.

  1. Esti pregatit/a sa aplici la joburi?

Dupa ce ti-ai “curatat” CV-ul, acum este momentul potrivit sa acorzi atentie informatiilor noi pe care le poti adauga. In ultima perioada ai participat la conferinte sau ti-ai luat o noua certificare? Nu ezita sa le notezi. Acorda credit eforturilor tale pe care le faci pentru a ajunge la nivelul dorit in cariera ta.

Ca bonus, iti prezentam cum angajatorii de top dezvaluie cum iti analizeaza CV-ul in 2 minute.

Si acum? CV-ul tau este reimprospatat si gata sa fie impartasit si celorlalti. Aplica la joburile pe care le vizezi si fii deschis sa mergi la interviuri. Doar asa poti vedea ce oferte sunt pe piata pentru postul vizat de tine.

Poti incepe cu un cont Gratuit aici, si Specialistii in Recrutare iti vor prezenta cele mai bune oferte care se aliniaza cu asteptarile tale!

 

Despre Autor

Madalina Hornet

Facebook Comment