Angajatorii de top dezvăluie cum îți analizează CV-ul în 2 minute

Angajatorii de top dezvăluie cum îți analizează CV-ul în 2 minute

Redactarea unui CV complet, atractiv pentru angajator, se poate dovedi de multe ori a fi un proces destul de complex, care consumă mult timp. Te-ai întrebat vreodată cum evaluează specialiștii în resurse umane CV-urile primite?

Ambra Benjamin, unul dintre profesioniștii în acest domeniu, a răspuns cât se poate de sincer unor întrebări care pun în dificultate mulți candidați. Acesta a făcut radiografia unui CV și a descris modul în care cei mai experimentați specialiști în resurse umane „citesc” un curriculum vitae.

Cum îți analizează angajatorii CV-ul: categorii de mare interes

1. Ultimul job avut

Poziția ocupată anterior și durata de timp în care candidatul a activat la respectivul loc de muncă oferă indicii valoroase despre compatibilitatea cu jobul la care a aplicat.

2. Reputația companiilor la care a lucrat

Numele foștilor angajatori oferă anumite informații și garanții despre candidat.

3. Experiența acumulată

În funcție de natura jobului la care a aplicat, experiența obținută până la momentul respectiv este extrem de importantă.

4. Cuvintele cheie din CV

Specialiștii în resurse umane pot afla rapid detalii relevante despre candidat folosind funcția de search (ctrl+f) în timp ce scanează CV-ul.

5. Pauze în activitatea profesională

Dacă acestea există în CV, specialistul în resurse umane le poate evalua rapid.

Te-ar putea interesa și: Spațiile goale din CV: cum folosești perioadele de pauză dintre joburi în favoarea ta

6. Prezența în online

Căutarea numelui candidatului în mediul online poate ajuta la realizarea unui profil cât mai exact.

7. Organizarea CV-ului

Aici sunt incluse gramatica, abilitatea de a-și prezenta corect ideile și cuvintele folosite de candidat pentru a se prezenta pe sine.

Conform spuselor lui Ambra Benjamin, categoriile enumerate mai sus sunt parcurse de specialistul în resurse umane în aproximativ 2 minute.

Pe ce pun rar accentul specialiștii în resurse umane?

Categoriile peste care recrutorii sar mai rapid sunt următoarele:

  • educația profesională – această secțiune este imperativ necesară doar în cazurile în care sunt indispensabile certificări pentru anumite competențe; în rest, experiența profesională garantează abilitățile candidatului.
  • estetica CV-ului – documentul trebuie să poată fi citit ușor și eficient.
  • datele personale – angajatorii nu pun preț pe caracteristicile fizice sau starea civilă.
  • scrisori de intenție – în multe cazuri, aceste documente sunt doar o formalitate, iar angajatorii preferă să analizeze un candidat după alte criterii, mult mai importante.

Citește și: Ești la primul job? Ce greșeli nu trebuie să faci în discuția cu un recrutor

Având aceste informații despre modul în care ți se citește cu adevărat CV-ul, vei putea să te concentrezi pe categoriile principale care atrag atenția specialiștilor care te evaluează.

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit?  Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

Catrinel Hagivreta

Facebook Comment