Își mai doresc tinerii o carieră în medicină? 5 motive pentru care ar trebui să o facă!

Își mai doresc tinerii o carieră în medicină? 5 motive pentru care ar trebui să o facă!

Există o mulțime de motive pentru care tinerii aleg să studieze o Facultate de Medicină, de la o chemare personală pentru această parte, până la câștig financiar calculat după terminarea studiilor. Indiferent dacă este vorba despre studiul medicinei în țară sau în străinătate sau de specializarea aleasă, specialiștii au descoperit unele dintre cele mai bune motive pentru care tinerii ar trebui să aleagă să studieze și să lucreze în Medicină.

1. Varietate de oportunități în ceea ce privește cariera

Adesea trecut cu vederea, acest motiv este de fapt unul dintre cele mai convingătoare. După absolvire, tinerii au o gamă largă de oportunități pentru un viitor loc de muncă în domeniul Medicinii. Există peste 60 de specialități din care pot alege. Pot alege să lucreze în spitale sau alte unități medicale, laboratoare de cercetare sau să facă parte din departamentul medical din alte domenii profesionale. Există absolvenți de Medicină care gestionează costurile asistenței medicale în sectoarele economice sau contribuie la activitatea legală destinată verificării erorilor medicale și apărării drepturilor pacienților. 

2. Posibilitatea de a lucra oriunde în țară și în afara ei

În întreaga lume, există o mare uniformitate a cunoștințelor și practicilor medicale. Aceasta înseamnă că absolvind o școală medicală sau un colegiu din Europa, tinerii pot găsi un loc de muncă și să lucreze în orice spital din America de Sud sau oriunde altundeva din lume. Acest lucru nu se aplică în multe alte discipline! Un lucru de reținut este că, dacă limba engleză nu se vorbește nativ sau la un nivel foarte ridicat în țara respectivă, va trebui să se învețe limba locală. Acest lucru este esențial atunci când vine vorba despre comunicarea cu pacienții și se încearcă să se înțeleagă simptomele lor și ce le provoacă.

Citeste si: Medicina | Cum să pui mâna pe cariera ta de vis

3. Cerere mare pentru angajare

Lumea are nevoie de mai mulți medici. Potrivit Telegraph, „În 2013, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a proiectat că până în 2030, țările cu venituri mici și medii vor avea un deficit de 14,5 milioane de cadre medicale.” Cererea de profesioniști din domeniul sănătății este ridicată și în țări precum Statele Unite. Potrivit Biroului de Statistică al Muncii, cererea de angajare pentru asistenți medicali și medici / medici este de așteptat să crească între 7-12% până în 2028. Situația din Europa este rezonabilă în comparație cu alte continente, cum ar fi Asia sau Africa, dar unele țări au nevoie de mai mulți medici decât altele. Acest lucru se reflectă în politicile europene. Multe dintre țările UE care au interzis sau restricționat angajarea cetățenilor străini nu aplică această decizie medicilor. Nevoia de profesioniști din domeniul sănătății este atât de mare încât, în cele mai multe cazuri, studenții la Medicină obțin un loc de muncă la scurt timp după absolvire.

4. Senzația oferită de ajutorul acordat oamenilor

Dacă ați fost vreodată spitalizat sau vizitați persoane care au fost, știți că acestea sunt unele dintre cele mai dificile momente din viața cuiva. Este foarte ușor pentru pacienți să se simtă disperați și să sufere, chiar dacă boala poate fi vindecată sau trebuie să treacă doar printr-o intervenție medicală minoră. Acestea sunt unele situații în care un medic sau o asistentă grozavă își pot folosi empatia și abilitățile oamenilor pentru a face diferența. Este foarte important ca tinerii să învețe să fie sinceri cu pacienții, dar este la fel de important să îi încurajeze și să le ofere speranță. Mulți medici și personalul medical mărturisesc că interacțiunile cu pacienții și membrii familiei îi ating profund și adesea schimbă modul în care își văd profesia sau chiar prioritățile de viață. În acele momente, îți amintești de ce ai decis să studiezi și să lucrezi în Medicină în primul rând și te simți împlinit. Nu este nimic mai frumos decât să vezi oameni bucuroși și sănătoși. Să știi că joci un rol important în restabilirea sănătății lor și în ameliorarea durerii lor, este poate cel mai puternic și cel mai important motiv pentru care atât de mulți oameni aleg să studieze și să lucreze în Medicină.

5. Carierele din domeniul medical oferă salarii mari și siguranța locului de muncă

Un alt motiv relevant pentru a alege o carieră în medicină este stabilitatea locului de muncă de care tinerii se vor bucura după absolvire. Acest motiv este și mai important în țările în care recesiunea este încă o problemă și în care tinerii se luptă pentru a-și găsi un loc de muncă. De asemenea, trebuie să menționăm salariile mari ale profesioniștilor din domeniul sănătății. Deși acesta nu ar trebui să fie singurul motiv pentru care tinerii aleg să studieze Medicina, este imposibil să fie ignorat. Motivul pentru care personalul medical se bucură de salarii mari, sau cel puțin mai mari decât media, este importanța muncii lor și cererea mare de profesioniști calificați.

Citeste si: 5 lucruri de luat în considerare înainte de a alege o carieră în domeniul medical

Despre Autor

Clara Mironescu

Specialist in comunicare in functia de redactor online, cu o fire pozitiva si plina de viata, care adora sa se exprime in scris. Cele mai eficiente calitati dobandite in urma profesarii ca redactor online sunt cele de organizare eficienta a timpului si exersarea permanenta a imaginatiei si a creativitatii.

Facebook Comment