Influencerii din domeniul medical vor fi nevoiți să își certifice conturile de YouTube

Influencerii din domeniul medical vor fi nevoiți să își certifice conturile de YouTube

Medicii sau specialiștii medicali care au conturi de YouTube și postează clipuri vor fi nevoiți să treacă printr-un proces de certificare pentru a limita dezinformarea.

Măsura a fost anunțată marți de Alphabet, compania care deține Google și YouTube și are scopul de a oferi utilizatorilor informații de o calitate mai bună, dar și de a preveni răspândirea informațiilor medicale false sau înșelătoare.

Cum va decurge certificarea

Procesul de certificare va include o verificare a diplomelor sau atestatelor medicale. Procesul de verificare va fi disponibil medicilor, dar și psihologilor sau chiar instituțiilor medicale.

Medicii și creatorii de conținut medical trebuie să îndeplinească o serie de cerințe pentru a putea fi certificați. În primul rând ar trebui ca video-urile lor să fi strâns peste 2.000 de ore de vizualizări în total în ultimele 12 luni, apoi trebuie să demonstreze cu actele necesare că dețin licentețele sau certificările necesare pentru a-și desfășura activitatea.

Odată inițiat procesul, YouTube va verifica canalul respectiv, pentru a vedea că respectă toate politicile. Suplimentar, YouTube va colabora cu autoritățile pentru a verifica certificatele, atestatele sau licențele de practică. După ce canalul respectiv a fost aprobat, acesta va primi o etichetă specială pe care se va menționa că proprietarul este un profesionist medical licențiat, iar respectivele clipuri video vor apărea în topul căutărilor.

Vezi și: Top 5 medici influenceri în România: cât de importantă e prezența medicilor în mediul digital?

De ce s-a luat această măsură

Pentru a preveni potențialele abuzuri, cei de la YouTube au stabilit și anumite condiții de păstrare a certificării. „Dacă un canal eligibil pentru certificare primește o penalizare pentru încălcarea standardelor comunității sau dacă are conținut care nu respectă politicile noastre, își va pierde cerificarea. Există posibilitatea de a aplica din nou pentru cerificare după 90 zile, cu condiția ca problemele semnalate să fi fost rezolvate.”, a declarat Dr. Garth Graham, Global Head YouTube Health, pentru TechCrunch.

Măsura luată vine în contextul în care, pe timpul pandemiei, s-au răspândit masiv informații înșelătoare despre virus, boală sau vaccin. Multe dintre aceste informații au pus în pericol sănătatea utilizatorilor, mai spun cei de la Alphabet.

Măsura face parte dintr-un pachet mai complex și are drept scop întărirea politicilor YouTube cu privire la conținutul anti-vaccin. De altfel, de-a lungul timpului, YouTube a suspendat o serie de canale ale unor personalități americane bine-cunoscute pentru pozițiile lor antivacciniste.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment