Weekend pentru sanatate la Cluj

Weekend pentru sanatate la Cluj

Weekendul acesta, intre 7 si 9 iulie, Organizatia Tinerilor Medici desfasoara in Parcul Central din Cluj Napoca un eveniment de amploare, cu sfaturi medicale si consultatii gratuite pentru toti participantii. Aflat la cea de-a doua editie, “3 zile pentru Sanatate” reprezinta un eveniment de evaluare medicala pluridisciplinara prin intermediul caruia se promoveaza ideea de circuit integrat pluridisciplinar (medicina-stomatologie-farmacie-fiziokinetoterapie-asistenta medicala-nutritie).

In cadrul acestuia, peste 60 de voluntari cadre medicale cu specialitati din ariile amintite mai sus, vor oferi consultatii gratuite timp de 3 zile pentru persoane de toate varstele care doresc sa isi verifice starea de sanatate sau sa afle mai multe despre cum sa se mentina sanatoase, pentru cat mai mult timp. Scopul principal al evenimentului este acela de ajuta la schimbarea perceptiei populatiei despre activitatea personalului medical, prin abordare multidisciplinara a pacientului, preventie si consult integrat. De asemenea, mesajul pe care organizatorii spera sa il transmita participantilor vizeaza importanta preventiei si a controalelor medicale periodie asupra starii de sanatate a tuturor.

Printre activitatile care se vor desfasura in cadrul evenimentului amintim:

– circuite de consult integrat (care includ proceduri precum ecografie, EKG, spirometrie, masurarea tensiunii arteriale, masurarea glicemiei etc.)
– workshop-uri pentru pacienti (despre importanta protectiei solare si ingrijirea plagilor, sanatate sexuala, administrarea medicatiei etc.)
– un curs de prim ajutor organizat de cei de la Maratonul Resuscitarii  pe 9 iulie
– cursuri de parenting
– activitati pregatite de partenerii evenimentului la standuri si conferinte
Mai multe detalii despre “3 zile pentru Sanatate” le puteti gasi pe pagina de facebook a evenimentului.

Organizatia Tinerilor Medici a fost fondata la inceputului anului 2015, avand ca scop crearea unei comunitati pentru tinerii medici si angajati din sistemul sanitar. Organizatia urmareste formarea profesionala continua a medicilor (rezidenti si specialisti) si a personalului din domeniul sanitar, prin facilitarea interactiunilor între diferite specialitati.

 

 

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment