Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” se va dezvolta cu fonduri de peste 29 milioane de euro

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” se va dezvolta cu fonduri de peste 29 milioane de euro

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara va fi dezvoltată cu ajutorul sumei de peste 29 milioane de euro, alocată printr-o decizie a Guvernului. Concret, este vorba despre suma de 144.445.000 de lei (29.289.060,97 euro) ce va fi alocată în urma deciziei Guvernului, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Acești bani vor fi folosiți pentru implementarea proiectului ”Construire corpuri de clădire Universitatea de Medicină și Farmacie «Victor Babeș» Timișoara, comuna Ghiroda, județul Timiș”.

Citește și Avantaje și dezavantaje ale cursurilor online pentru studenți

Susținem dezvoltarea rețelei de sănătate și educație. Performanța în educație se poate obține prin asigurarea de condiții de studiu la standarde înalte. Acest obiectiv poate fi atins atunci când studenții își pot desfășura activitatea într-un mediu modern, cu dotări de ultimă generație”, a explicat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, printr-un comunicat de presă.

Durata de execuție este estimată la 24 de luni. 

Ce prevede proiectul

Potrivit aceleiași surse, proiectul presupune construirea unei clădiri ce cuprinde următoarele: două amfiteatre, zece săli de seminarii, un centru de conferințe, un muzeu antropologic, un centru Expozițional, mai multe birouri pentru cadrele didactice și personalul științific, două săli de discuții și de studiu, grupuri sanitare, spații tehnice și administrative, spații de circulație și ascensoare. Pe lângă acestea, vor fi ridicate și dotate un corp de clădire cu rol didactic și o clădire cu spații de cazare, sală și teren de sport. 

Construcția va avea dotări moderne, instalații electrice, de protecție împotriva șocurilor, sistem de avertizare și detecție la incendiu, sistem voce-date, sistem de supraveghere video, sistem de avertizare panică, instalații de stins incendii, instalații termice, de ventilare, precum și de irigare a spațiilor verzi”, se mai arată în informarea citată.

Te-ar putea interesa și Medicina în România – de ce atrage tot mai mulți studenți?

În prezent, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Timișoara își desfășoară activitatea 7.241 de studenți. Pe lângă activitatea didactică, sunt organizate sesiuni de pregătire medicală în specialitate pentru peste 2.300 de rezidenți, 819 cadre didactice (specializate în peste 100 de discipline) lucrează în această instituție de învățământ. 

Ești specialist medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment