Top 9 sfaturi pentru o cariera medicala de succes!

Top 9 sfaturi pentru o cariera medicala de succes!

Top 9 sfaturi pentru o cariera medicala de succes!


Domeniul medical este foarte vast si iti poate deschide foarte multe orizonturi! Depinde doar de tine cum abordezi situatia si cat de pasionat esti ! Niciun medic nu a spus ca drumul catre o cariera de succes a fost usor, insa toti cei pe care acum ii admiri din umbra, au fost candva fix ca si tine!


1.Alege cu inima!


O data cu trecerea timpului vei descoperi ca intuitia este prietenul tau cel mai bun, care nu trebuie neglijat! Alege cu intelepciune cariera pe care tu si personalitatea o simti ca fiind potrivita! Exista unele specialitati de care te vei simti mult mai atras. Fii constient de ce anume iti place, unde ai rezultatele cele mai bune,  unde poti parcurge cel mai usor materia, dar si ce anume ti se pare foarte interesant! Toate aceste aspecte te pot ajuta sa iei decizia corecta!


2. Egalitate si diversitate

Exista anumite specialitati in care numarul de barbati sau de femei este mai mare, treci peste aceste prejudecati! Este important sa alegi ce iti place si sa lasi deoparte toate vorbele sau cutumele acumulate pana acum. Foarte multi barbati au devenit asistenti medicali in ultima perioada, contrar discutiilor din “culise”.  Deci egalitatea si diversitatea sunt premisele pentru o cariera sanatoasa!


3.  Echilibrul intre viata profesionala si personala

Indiferent de domeniul in care activezi, este important sa pastrezi un echilibru intre viata personala si profesionala! Chiar daca sa presupunem ca esti un tanar medic cardiolog, asta nu inseamna ca nu poti desena inimioare rosii impreuna cu copilul tau! Acesta este un alt secret al medicilor de succes :  mentinerea echilibrului intre cele doua planuri, astfel vei putea avea rezultate exceptionale!


4. Renunta la ego! Accepta si solicita ajutor!


Este normal sa iti doresti sa fii stapan si sa demonstrezi ca poti! Insa nu uita ca mereu o a doua parere te poate ajuta! Daca ceri spijinul celor din jur nu este nici pe departe semn de slabiciune, ci asta arata despre tine dorinta de a te autodepasii si pasiunea continua pentru cunoastere!


5. Tine cont de familie si prieteni!


Ai grija de familia ta! Parintii tai ti-au oferit ce si cum au stiut ei mai bine, datorita lor esti persoana de acum, indiferent ca le esti sau nu recunoscator, toate experientele traite te-au ajutat sa devii omul din prezent! Acorda sprijin si timp familiei si prietenilor tai pentru a iti incarca bateriile!


6. Fii constiincios!


Uneori poti  fi prea obosit sau poate pur si simplu ai avut o zi mai proasta! Nu-i nimic, atata timp cat maine recuperezi! Medicina este un domeniu activ in continua schimbare, lacunele de astazi isi pot pune amprenta in timp!

7. Stabileste-ti obiective pe termen scurt!


Lumea este intr-o continua schimbare! Este din ce in ce mai greu sa realizezi tot ce ti-ai propus intr-o singura zi! Daca iti stabilesti obiective realiste si pe termen scurt cu siguranta iti vei creste stima de sine!

8. Fa-ti cadou o agenda!


Chiar daca inca nu ai de trecut programarile pacientilor in agenda aceasta poate deveni o unealta nelipsita pentru tine! Scrie pe scurt la inceput de saptamana care sunt obiectivele tale, astfel incat sa te poti contoriza mult mai usor!

Nu trebuie sa scrii si ce ai mancat dimineata sau cum a fost iesirea de aseara cu prietenii, este suficient sa schitezi cateva idei sau obiective cheie pentru tine!


9. Acorda-ti credit!


Stii deja ca un corp sanatos are sigur si o minte sanatosa! Este foarte important factorul emotional in tot acest proces.  Desi  tu esti cel mai critic “judecator” al tau trebuie sa fii optimist si ingaduitor cu tine! In momentul in care te focusezi doar pe defecte, dezvolti anumite frustrari pe care risti sa le porti cu tine toata viata!

Vrei sa fii devii persoana acra si inabordabila de care fugi mereu pe coridoare sau vrei sa fii devii cea mai buna varianta a ta?

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment