Top 5 cele mai dorite beneficii pentru angajati cu activitate in domeniul medical

Top 5 cele mai dorite beneficii pentru angajati cu activitate in domeniul medical

Intr-un articol precedent am discutat despre Cum sa faci o oferta de nerefuzat unui candidat pe care ti-l doresti in echipa. Dar consideri ca este este salariul cel mai important factor decisional atunci cand evaluam o oferta de colaborare? Studiile demonstreaza ca nu.

Beneficiile pe care le poti oferi candidatilor sunt de 2 tipuri:

  • Materiale – adica cele care pot fi obtinute daca decizi sa faci investitii financiare
  • Nemateriale – adica cele care nu pot fi obtinute sau oferite printr-o investitie financiara directa

Fiecare specialist medical care isi creeaza cont in platforma MEDIjobs este intervievat de catre un specialist al echipei si, in aceasta prima discutie, sunt analizate o serie de elemente – ce anume cauta candidatul? Ce il nemultumeste la colaboratorul actual? Ce si-ar dori de la un viitor angajator? Care este obiectivul pe termen lung? Ce tip de echipa i se potriveste? Cum arata angajatorul ideal pentru acesta?

Avand in vedere ca inregistram un numar de peste 30 de conturi noi in platforma in fiecare zi, am ajuns sa obtinem in cursul anului anul trecut peste 11,000 de dorinte , respectiv de beneficii pentru angajati cu activitate in domeniul medical pe care acestia si le doresc de la viitorii lor angajatori.

Atunci cand vorbim de beneficii nemateriale, topul celor 3 cele mai cautate sunt:

  1. Distanta mica fata de casa;
  2. Program flexibil
  3. Sentimentul de apartenenta la grup (echipa stabila, prietenoasa, pozitiva; valori commune cu cele ale organizatiei; relationare pozitiva cu superiorul sau managerul sau)

Cu toate acestea, beneficii pentru angajati de tipul nemateriale sunt luate in considerare doar in cazul in care salariul oferit este aliniat cu cel dorit de candidat, sau, cel putin, ii acopera nevoia financiara pentru a-si sustine traiul. Au existat cazuri nenumarate in care candidati au acceptat oferte salariale mai mici, doar pentru a lucra intr-un mediu mai linistit, mai prietenos sau mai flexibil din punct de vedere al programului, astfel incat sa poata acorda atentie si obiectivelor in plan personal.

In vreme ce aceste beneficii nemateriale sunt mai greu de implementat, intrucat presupun formularea si implementarea unei strategii de Resurse Umane bine puse la punct, beneficiile materiale pot fi usor adaugate angajatilor tai, iar unele dintre ele nu reprezinta un cost atat de mare pentru companie.

Iata topul celor 5 cele mai dorite beneficii pentru angajati, cu activitate in domeniul medical:

  1. Acces Gratuit la diverse cursuri, workshop-uri, evenimente medicale – peste 50% din respondenti
  2. Programe de dezvoltare personala si profesionala (ex: Cursuri de comunicare cu pacientii) – 25% din respondenti
  3. Consiliere psihologica pentru combaterea stresului la locul de munca – 15% din respondenti
  4. Transportul decontat – 5% din respondenti
  5. O masa calda pe zi – 5% din respondenti

Cu speranta ca impartasirea acestor rezultate va vor inspira in acest an, pentru a va diferentia fata de competitie, va invit sa imi scrieti daca v-a placut acest articol si daca va pot ajuta cu ceva in acest sens.

Ca de obicei, imi puteti scrie direct pe adresa mea de email [email protected] sau printr-un comentariu la articol.

Daca aveti nevoie de ajutor in procesele voastre de recrutare, tot ce trebuie sa faceti este sa ne contactati aici: [email protected].

Despre Autor

Catrinel Hagivreta

Facebook Comment