Țările europene lucrează la teste care identifică noile tulpini de coronavirus

Țările europene lucrează la teste care identifică noile tulpini de coronavirus

Marea Britanie a început să lucreze la un test care ar putea depista noile tulpini de coronavirus care va stabili cu ce tip de tulpină este infectată o persoană, cu rezultate în 48 de ore.

Noile teste ar putea reduce la jumătate timpul necesar pentru a identifica dacă o persoană este infectată cu o tulpină îngrijorare, care este în prezent de aproximativ patru până la cinci zile pentru secvențierea genomică.

Tehnologia, cunoscută sub numele de „testarea genotipului”, este testată în laboratoarele NHS Test and Trace, conform Departamentului pentru Sănătate și Îngrijire socială.

Citește și COVID-19 | Pandemii care au afectat omenirea, de-a lungul timpului: ce rol ocupă COVID-19 în istorie?

Încercări de a lupta cu pandemia de COVID-19

În același timp, o echipă de cercetători tot din Marea Britanie a creat o nouă metodă de testare a COVID-19, care folosesc secrețiile de sebum.

Această soluție nu este străină pentru domeniul medical, metoda fiind utilizată și pentru Parkinson sau diabet de tip 1.

Spre deosebire de testele care sunt folosite în prezent, care detectează doar existenţa virusului în organism, testele pe bază de sebum analizează şi modificările pe care virusul le provoacă în organism.

La începutul anului, Italia a început demersurile pentru crearea unui test care poate depista trei tulpini ale virusului Sars-CoV-2 aflate în circulaţie, în două ore.

Denumită PCR Multiplex, tehnica este specializată în identificarea mutaţiilor dintr-o genă folosind sonde moleculare marcate cu molecule fluorescente.

Citește și Studiu: Imunizarea prin vaccinare reduce riscul de transmitere a coronavirusului

Este un instrument care permite efectuarea unui prim screening pe testele pozitive. Urmează apoi secvenţierea materialul genetic atât pentru confirmarea definitivă, cât şi pentru a identifica tulpinile noi: britanică, braziliană şi sud-africană“, a declarat virologul Francesco Broccolo.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România. 

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment