SIMULAREA EXAMENULUI DE ADMITERE, Editia a VIII-a

SIMULAREA EXAMENULUI DE ADMITERE, Editia a VIII-a

Anul acesta simularea examenului de admitere la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”-Bucuresti se va tine pe data de 20 mai, iar perioada de inscriere se va termina pe 24 aprilie.

Horea Constantin Chirila este in Echipa de PR&Fundraising SSMB si Director national al Biroului de Presa FASMR si impreuna cu Echipa de PR a simularii (Andreea Calenic, Laura Stanciulescu), au acceptat sa ne raspunda la cateva intrebari legate de acest examen, pentru a va face o idee despre cum se va desfasura si ce v-au pregatit cei din Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti:

Ce presupune acest examen?

H: “Examenul este conceput exact dupa tipul admiterii – 60 de grile de anatomie, 40 de chimie sau fizica si respecta metodologia comunicata de UMF “Carol Davila”. Candidatii au la dispozitie 2 ore si 30 de minute pentru rezolvarea grilelor si completarea borderoului. Elevii isi pot astfel testa cunostintele teoretice dobandite in perioada liceului in urma unei prime intalniri cu un set de intrebari concepute de cadre didactice ale UMF “Carol Davila”, putand astfel sa se familiarizeze cu mediul de examen si cu emotiile de rigoare.”

De cat timp va ocupati de acest “proiect”, care este implicarea voastra in mod direct si care au fost rezultatele pana acum? Ce feedback-uri ati avut?

H: “Proiectul “Simularea Examenului de Admitere” a inceput in anul 2009, la initiativa studentilor Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila”. Scopul pentru care s-a luat decizia de a organiza acest eveniment a fost acela de a veni in ajutorul elevilor care doresc sa opteze pentru acest domeniu si de a-i pregati in vederea sustinerii examenului de admitere. Intre timp, proiectul s-a dezvoltat foarte mult atat din punct de vedere al activitatilor pe care le demaram, pentru ca pregatim diferite surprize pentru viitorii boboci, dar si din punct de vedere al numarului participantilor. La prima editie s-au inscris 400 de candidati, in timp ce in anul 2016 Simularea a numarat peste 2300 de participanti. În fiecare an, cerem studentilor de anul I un testimonial referitor la experienta lor de la Simuare si cei mai multi dintre ei sunt de acord ca a reprezentat cea mai importanta verificare in decursul pregatirii lor pentru examenul de admitere. De altfel, aceasta exprerienta benefica starneste mult entuziasm in randul viitorilor boboci si in primul an de facultate foarte multi dintre ei isi doresc sa se implice in desfasurarea Simularii, asigurandu-se astfel o continuitate a proiectului.

Echipa de organizare este formata din voluntarii Socientatii Studentilor in Medicina din Bucuresti (SSMB) si se ocupa de tot ceea ce inseamna evenimentul – buna functionalitate a site-ului, promovare, asigurarea salilor de examen, formarea comisiilor de supraveghere, etc. Simularea organizata de SSMB este singurul eveniment de acest gen recunoscut de conducerea UMF “Carol Davila”. “

Pe langa posibilitatea de a participa la un examen sustinut in conditii asemanatoare cu admiterea, ce alte avantaje mai au candidatii?

H: “Cel mai important avantaj este ca isi pot aprecia nivelul de cunostinte si pozitia in clasament comparativ cu viitorii lor colegi. Dincolo de asta, pot participa la targul de proiecte pe care noi il organizam si pot afla despre posibilitatile de implicare in voluntariat pe parcursul studentiei, dar si tips & tricks despre viata de student la medicina. totodata, se organizeaza tururi ale facultatii. Toate aceste evenimente ii familiarizeaza cu facultatea si cu viitorii colegi astfel incat sa le facilitam tranzitia de la liceu la facultate din toamna.”

Ce sfaturi le-ai da celor care se pregatesc pentru examenul de admitere?

H: “Le recomandam celor care se pregatesc pentru admitere sa invete structurat si organizat, pentru a putea intelege si aprofunda materia. trebuie sa fie stapani pe sine si sa raspunda la intrebari fara ezitare, iar asta se poate face doar prin invatare logica si de durata. Ar trebui sa trateze cu seriozitate examenul de admitere pentru ca reprezinta primul pas catre o viata plina de munca, dar cu o deplina satisfactie. Cel mai important este sa inteleaga ca isi asuma o responsabilitate in momentul in care devin studenti ai Facultatii de Medicina si sa se pregateasca in consecinta, atat pana la admitere, cat si dupa aceasta.”

Pentru a va inscrie trebuie sa va creati un cont pe site https://simulare-app.ssmbucharest.ro/register ,sa platiti o taxa de participare si sa atasati dovada platii in cadrul contului dumneavoastra. Mai multe detalii despre acest proces cat si regulamentul din timpul examenului le veti gasi pe http://ssmb.ro/Simulare.  Au mai ramas doar cateva zile de inscrieri, asa ca GRABITI-VA!

Mult succes!

Despre Autor

Raluca Ioana Marin

Studenta la Medicina, anul VI, incerc sa combin utilul cu placutul. Am un "job" full time la facultate si un job part-time, aici la MEDIjobs. Pasiunea pentru scris am descoperit-o de cativa ani si incerc sa o valorific ori de cate ori am ocazia. Chiar daca timpul nu este cel mai bun prieten al meu, prin munca si sacrificii poti reusi ce ti-ai propus.

Facebook Comment