O nouă sesiune extraordinară de rezidențiat, organizată în luna mai. Peste 600 de locuri libere

O nouă sesiune extraordinară de rezidențiat, organizată în luna mai. Peste 600 de locuri libere

O nouă sesiune de rezidențiat va fi organizată de Ministerul Sănătății în această primăvară, anunță oficialii instituției. În cadrul acestei etape vor fi ocupate peste 600 de locuri și posturi rămase libere la examenul din luna noiembrie a anului trecut. 

Este vorba despre o sesiune extraordinară ce va fi desfășurată în data de 14 mai 2023, în urma deciziei ministrului Alexandru Rafila, pentru a fi ocupate și cele 628 de locuri și posturi rămase neocupate în sesiunea din luna noiembrie 2022. Multe din locurile libere sunt cele din specialități „deficitare”, așa cum menționează ministrul Rafila într-o informare de presă: medicina de urgență, medicina de familie, chirurgie generală sau neonatologie. 

„Continuarea pregătirii pentru tinerii medici este esențială și, așa cum am declarat încă de la finalul anului trecut, am luat toate măsurile necesare pentru a oferi această nouă posibilitate absolvenților de medicină care nu au ocupat un loc în sesiunea precedentă a concursului de rezidențiat. Trebuie să ne asigurăm că tinerii medici au un loc de muncă și, totodată, sprijin în ocuparea tuturor locurilor disponibile, inclusiv în specialitățile deficitare”, a spus ministrul Sănătății, în informarea de presă menționată. 

Citește și Urmează rezidențiatul? Iată cum să cereți o scrisoare de recomandare mentorului

Sesiunea extraordinară va fi organizată în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, iar examenul va fi derulat în mod similar cu cel din toamna 2022 (un test grilă cu 200 de întrebări ce trebuie rezolvate). Proba va dura 4 ore. 

Potrivit site-ului oficial al examenului de rezidențiat, cele mai multe locul libere sunt disponibile în mai multe județe din țară la specialitatea chirurgie generală (99 de locuri în total), medicină de urgență (93 de locuri în total), ortopedie și traumatologie (56 de locuri în total) sau medicină de familie (46 de locuri în total). De asemenea, sunt rămase libere 2 posturi, ambele în județul Harghita: unul la secția Compartiment de Primire urgențe (la Spitalul Municipal Gheorgheni) și unul la Camera de Gardă (la Spitalul Municipal Toplița).

Vă invităm să completați un chestionar care se adresează medicilor rezidenți, indiferent de an și urmărește percepția acestora față de piața de recrutare medicală și oportunitățile de carieră.

Completează chestionarul aici

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment